Voedselbank Zuidhorn komt in Avalon

0
60

ZUIDHORN – De locatie van het uitgiftepunt van de voedselbank in de gemeente Zuidhorn is bekend: jongerencentrum Avalon. Er is met opzet gekozen voor een locatie die niet al te erg in het oog springt, om de privacy van de cliënten te waarborgen.
Donderdag 24 april zal het nieuwe uitgiftepunt van de Voedselbank Grootegast en Marum voor Zuidhorn door wethouder Nederveen geopend worden. De Voedselbank Grootegast en Marum opende in oktober 2013 haar deuren voor inwoners van die beide gemeenten, met als doelstelling om mensen die zeer moeilijk kunnen rondkomen tijdelijk noodhulp te bieden. Vrijwilligers zamelen daarvoor voedsel in van bedrijven en particulieren. Want dat is de andere doelstelling van de voedselbank: het tegengaan van voedselverspilling.
In de gemeente Zuidhorn is al een aantal jaren een bewogen groepje vrijwilligers bezig om voedsel in te zamelen bij de plaatselijke kerken ter aanvulling van de Voedselbank in Leek. Dit particuliere initiatief wordt nu beloond met een inmiddels breed maatschappelijk draagvlak en sinds kort ook met politieke steun. Een aansluiting bij de Voedselbank Grootegast en Marum ligt dan ook voor de hand. Over niet al te lange tijd zal ook de naam officieel gewijzigd worden.
Inmiddels zijn er rond de 120 vrijwilligers die zich inzetten voor de Voedselbank en worden er wekelijks 62 voedselpakketten verstrekt (een voedselaanvulling voor een kleine 200 mensen!).  Er wordt dus ontzettend veel goed werk verricht. Zoals ze zelf zeggen bij de voedselbank: “Voedselbank: de bank die een bonus verdient!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here