Aandacht voor verkeersveiligheid met een speciaal ontworpen verkeersbord

0
96
kollumerzwaag bord onthulling 1

KOLLUMERZWAAG – Basisschool de Stapstien in Kollumerzwaag heeft de verkeersveiligheid rondom de school hoog in het vaandel. De school ligt midden in een woonwijk, waar alle dagen meer dan driehonderd kinderen in en uit lopen.
Om de veiligheid rondom de school te verbeteren is er een commissie, bestaande uit ouders, personeel, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente, in het leven geroepen die zorgt voor mogelijke verbeteringen.
Het resultaat was een verkeersplan, waarbij de ingang verplaatst is, er vaste verkeersrichtingen zijn gekomen en er zogeheten ‘tút en der út’-stroken zijn gekomen. Ook is er een speciaal verkeersbord ontworpen door oud-leerling en ontwerper KlaasJan Visser.
Deze werd dinsdag onthuld in bijzijn van wethouder Jelle Boerema.

kollumerzwaag bord onthulling 3 kollumerzwaag bord onthulling 4 kollumerzwaag bord onthulling 6