Certificaat voor vrijwilligers Home-Start

0
111
Dokkum - Home Start

REGIO – Sinds de start in februari 2013 van het programma Home-Start NOF hebben 33 vrijwilligers met succes de basiscursus afgerond. Een groot aantal van hen begeleidt inmiddels een gezin om hen te steunen in een moeilijke periode. In Dokkum ontvingen negen vrijwilligers afgelopen week het certificaat voor deelname aan de voorbereidingscursus. In vijf dagdelen kregen nieuwe vrijwilligers inzicht in de werkwijze en uitgangspunten van Home-Start. Ze leerden de waarde kennen van hun eigen levenservaring en hun persoonlijke kwaliteiten en kregen inzicht hoe ze dat in kunnen zetten in gezinnen die hulp vragen. Cursisten leerden hoe ze ouders kunnen bekrachtigen in de dingen die goed gaan. Vrijwilligers komen uit diverse gemeenten van Noordoost Friesland. Daarom wordt de cursus wisselend in een van de gemeentehuizen gegeven. Dit keer was Dokkum aan de beurt. Home-Start zet zich in voor gezinnen met jonge kinderen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In deze regio is dit programma een jaar terug gestart en kunnen inwoners van vijf gemeenten zich aanmelden. Het betreft de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland, Achtkarspelen  Tytsjerksteradiel. Sinds de start ontvangen 21 gezinnen in deze regio hulp van een vrijwilliger.  Belangstelling om mee te doen? Neem contact op met de coördinator, Els Spaanstra, 06 35113852/  home-start.nof@humanitas.nl /www.home-start.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here