Harkemase Boys heeft selectie bijna rond; Bergum verliest Wolthuis

0
88
Dokkum voetbal Grijpskerk-5

spelers- en trainersmutaties

REGIO – Met het vastleggen van Andre Zeldenthuis (doelman, SC Joure) en de flegmatieke Martin Dijk (eveneens van Joure) heeft Harkemase Boys de selectie zo goed als rond.
Eerder al trokken de Harekieten, die qua begroting een pas op de plaats moeten maken, Henny Bouius (Bergum), Jesse Renken en Adams Sarkodie (Be Quick 1887), Koert Thalen (VEV’67), Kevin Huitema (SWZ Boso Sneek) en doelman Erick Jansema (Oranje Nassau) aan. Tot voor kort vielen ook de namen van Jan Hooiveld (ACV) en Renco van Eeken (ex HHC Hardenberg) in Harkema. Beiden lijken echter te duur. Arjen Bergsma, Stevan de Geijter, Maikel Kampjes, Jacob de Vries en Simon Schreiber verlaten de club. Bergum verliest middenvelder Mats Wolthuis aan nog Topklasser Be Quick 1887, terwijl Bouius dus naar De Bosk verkast. Daar tegenover staat de komst van Wilco de Haan (Stiens), Dennis Elzinga (Leovardia), Yorn Sikkink (SWZ Boso Sneek) en Alex Bosma van Wolvega. Voor het overige valt het nog wel mee wat betreft de spelersmutaties in de regio, al lijkt Buitenpost beter te worden door de komst van Marco van Leijen van ONS Sneek en Simon Schreiber. Laatstgenoemde keert na een avontuur bij Harkemase Boys terug op het oude nest.
Ook de trainerscarrousel is ondertussen aardig uitgedraaid.  Jabob Postma (Anjum), Jan Bruin (Bergum), Ton Hartman (Berlikum), Henk Konings (Be Quick Dokkum), Patrick Zwart (Buitenpost), Uilke Damstra (BCV), Sjoerd van Klaarbergen (Dokkum), Jaap Visser (Friese Boys), Jelke Nijboer (Hardegarijp), Willem Brouwer (Harkemase Boys), Wierd Kuipers (Kollum), Atze van der Wijk (Kootstertille) en Douwe Zondervan (Minnertsga) blijven hun club trouw. ASC’75 (Martin Brandsma), ’t Fean’58 (Yko de Boer), GSVV (David Kloosterman), Harkema Opeinde (Harrie Dijkstra zaterdag en Allard van der Meer zondag), Ropta Boys (Dick Groen) legden al nieuwe trainers vast. Trynwalden zoekt nog trainers, net als Drogeham. Veel verschuivingen zullen echter niet meer plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here