Klokhuispakket voor De Wiksel

0
83
klokhuis

REGIO – “Hier zijn we reuze blij mee,”zo gaf directeur Folkert Ensing van de basisschool aan, toen hij het klokhuispakket  in ontvangst nam.  “Dit lespakket komt heel goed van pas. Hiermee  kunnen we de kinderen goed op weg helpen om een beroepskeuze te maken. Ze moeten zich al vroeg daarop voorbereiden. Door de juiste keuze zullen ze gemotiveerder aan het vervolgonderwijs beginnen.’ Het pakket werd uitgereikt door Marten Claus van Kootstra van der Veen. Bij het afscheid van Eelco Brinkman als voorzitter van Bouwend Nederland zijn zes van deze lespakketten beschikbaar gesteld in de regio. Het klokhuispakket is een onderwijs- en lespakket over de bouw. Basisschool De Wiksel heeft vorig jaar ook meegedaan aan het project Bouwen aan de Bouw. De kinderen hebben zich tijdens dat project bezig gehouden met de bouwtechniek. Ze hebben toen ook een bedrijfsbezoek gebracht aan bouwbedrijf Kootstra van der Veen in Harkema, en daarom kwam directeur Marten Claus van het bouwbedrijf hen met dit lespakket verrassen.