‘Kluften en Waarden’ publiceert tweede deel van “neringreeks”

0
92
presentatie k w boekje 009

GRIJPSKERK – Op de foto overhandigt Tijmen Wierstra, voorzitter van de Stichting Kluften en Waarden in Grijpskerk, het tweede deel van de reeks boekjes over de middenstand in Grijpskerk in de 20e eeuw aan Johan Leegstra van Woonrijk Leegstra en Young Living in Grijpskerk. Dit deel handelt over de middenstanders die zich bezig hielden met de handel in “Meubels, Mode en Textiel”. In 64 pagina’s wordt naast genealogische informatie nauwkeurig beschreven waar en wanneer elke ondernemer zijn winkel dreef. De onderzoekers en auteurs van dit deel: Tymen Wierstra, Melle Koopmans, Azing Maat en Hugo Luijken, werden regelmatig verrast door de bereidwilligheid van velen die een bijdrage aan het tot  stand komen van dit deel hebben geleverd. Met veel foto’s en anekdotes is het een aantrekkelijk lees- en kijkboekje geworden. Op 26 april is het boekje voor € 6,- te koop op de koningsmarkt in Grijpskerk in de stand van boekhandel en drukkerij Hoekstra. Daarna in de winkel van Hoekstra, of via het secretariaat van de Stichting Kluften en Waarden. Van het eerste deel dat handelt over de slagers in Grijpskerk (uitgegeven in 2013) zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar. In het derde deel zullen de bakkers worden beschreven. Dat deel zal naar verwachting in 2015 verschijnen. Ideeën kunnen worden aangedragen via www.archiefgrijpskerk.nl. Op dit moment is daar een lijst geplaatst van alle ons tot dusver bekende bakkers in Grijpskerk en Gaarkeuken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here