Ook dit jaar CityProms on Tour in de regio

0
62
DokkumKollum - cityproms

REGIO – Festivalorganisatie CityProms organiseert ook dit jaar eendaagse festivals voor klassieke muziek in verschillende steden en dorpen in Fryslân in de maanden mei en juni. CityProms On Tour is onderdeel van de vierde editie CityProms eind juni in Leeuwarden, het grootste festival voor klassieke muziek in Noord-Nederland. De tour start op zaterdag 17 mei in Surhuisterveen. . Nieuw dit jaar is het Orkest Fryslân onder leiding van dirigent Arnaud Oosterbaan. Dit harmonieorkest met strijkers is speciaal samengesteld voor het festival en gaat mee op CityProms on Tour. Orkest Fryslân en het Noord Nederlands Harmonie Orkest spelen ook eind juni tijdens CityProms in Leeuwarden. Het Orkest Fryslân zal onder andere in Surhuisterveen het scratchkoor begeleiden. Dit gelegenheidskoor wordt gevormd door losse zangers en zangeressen die in één dag een stuk instuderen en dat aan het eind van de dag opvoeren. “Het is een initiatief van amateurmusici uit Surhuisterveen,” vertelt festivaldirecteur Margot Hoiting. “Met veel enthousiasme zetten ze dit zelf op. Dat is precies waar CityProms over gaat! Handel & Industrie Surhuisterveen, Gemeente Achtkarspelen en Provincie Fryslân maken het mede mogelijk dat alle concerten gratis toegankelijk zijn.” CityProms on Tour vindt op 7 juni plaats in Dokkum en op 20 juni in Kollum. Foto: Jelle Zijlstra.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here