Prijsuitreiking Jan Ritskes Poëziewedstrijd

0
114

ACHTKARSPELEN – Uit maar liefst 322 ingezonden gedichten koos de vakjury van de Jan Ritskes Poëziewedstrijd voor de basisscholen in Achtkarspelen afgelopen dinsdag drie prijswinnende gedichten.
Juryvoorzitter Eppie Dam liet weten dat het niveau van de gedichten dit jaar ontzettend hoog lag en dat het een hele klus was om een selectie van veertig beste te maken voor de schoolbundel. Het thema “Afscheid” blijkt voor kinderen heel goed te verwoorden; sommige gedichten waren heel intens zoals een gedicht over het verlies van een geliefde pake. Andere gedichten waren juist heel luchtig en af en toe komisch zoals een gedicht over het wisselen van tanden en het uit de kleren groeien. Het thema werd ruim ingevuld en dat was precies de bedoeling aldus de jury. Naast de winnaars werden tien eervolle vermeldingen verstrekt. De bundel wordt dit jaar geïllustreerd met tekeningen rond hetzelfde thema van de tweede klassen van het Lauwerscollege uit Buitenpost en het Piter Jelles uit Kollum. De prijswinnaars worden op vrijdag 16 mei bekend gemaakt in De Lantearne in Surhuisterveen, waar de kinderen worden onthaald op een speciale theatervoorstelling vol taalgrappen. Ook voor de beste illustratie is er een prijswinnaar geselecteerd. De winnende basisschool ontvangt de Jan Ritskes Poëzietrofee 2014 en een masterclass poëzie die zal worden gegeven door dichter Tsead Bruinja. De wedstrijd vindt om het andere jaar plaats en is een productie van Stichting Keunstkrite Twizel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here