Burgemeester Bilker spelt Oranje lintjes op

0
96
Kollumerland - lintjesregen

KOLLUMERLAND C.A.- Vier onderscheidingen in de gemeente Kollumerland c.a. Burgemeester Bearn Bilker reikte de lintjes uit aan Ietze de Vries uit Burum, IJkje Elske Krol-Veenstra uit Oudwoude, Sjoerd Poelstra uit Kollum en Taetske van der Veen – Luinstra uit Kollumerzwaag. Ietze de Vries ontving zijn onderscheiding wegens diverse functies in Gereformeerde Kerk Burum-Warfstermolen vanaf 1980. Daarnaast was hij onder andere in de jaren ’70 algemeen bestuurslid van de CBS ‘Op de Hoogte’ in Burum, en later bestuurslid en penningmeester. IJkje Elske Krol-Veenstra werd onder andere Lid in de Orde van Oranje-Nassau wegens verscheidene vrijwillige diensten die zij verzorgde voor de PKN kerk in Oudwoude. Sjoerd Poelstra werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau wegens verscheidene vrijwillige functies. Sinds 1974 is hij actief lid en was hij onder andere dertig jaar penningmeester van Christelijke Koninklijke Brassband Wilhelmina in Kollum. Taetske van der Veen – Luinstra kreeg haar lintje voor ondere andere vrijwilligerswerk als wijkassistente van de PKN kerk in Kollumerzwaag.