Eerste paal Brede School Zuidhorn de grond in

0
131
Zuidhorn filmpje bredeschool

ZUIDHORN – De eerste paal voor de Brede School in Zuidhorn is de grond in gegaan, onder toeziend oog van de toekomstige leerlingen van de school.
Een aantal kinderen – uitgerust met helm en oordoppen – zetten door een ruk aan het touw de heimachine in werking. Wethouder Bert Nederveen assisteerde de leerlingen van de basisscholen Het Anker en De Borgh. Nederveen kijkt vanuit het gemeentehuis uit op de bouwlocatie: “De contouren van het gebouw zijn al heel goed zichtbaar op de locatie. Het is mooi om te zien dat er al veel grond en werk is verzet voor de Brede School.” Rond mei volgend jaar wordt het nieuwe gebouw opgeleverd. Naast basisschool is er ook ruimte voor kinderopvang (SKSG) en een drukkerij voor cliënten van De Zijlen. De Zijlen krijgt ook een belangrijke rol in het beheer van het gebouw.

Zuidhorn filmpje bredeschool-2 Zuidhorn filmpje bredeschool-3 Zuidhorn filmpje bredeschool-4