Helden in het zonnetje gezet

0
71
Stroobos - helden

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – Tijdens de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Gerkesklooster-Stroobos werden Lars Niewijk, Marco Kooistra en Raymond Brinkman in het zonnetje gezet vanwege hun heldendaad waar zij onlangs ook al een medaille van het Carnegie Heldenfonds voor kregen. Samen met Gerbert en Sweitze van der Heide, die deze avond niet aanwezig konden zijn, hebben zij geprobeerd een te water geraakte Duitse man te redden.
Spijtig genoeg mocht hulp niet meer baten, maar de daad van de jongens was er niet minder om. Tijdens de jaarvergadering werd er ook aandacht besteed aan de LED-verlichting op het fietspad tussen de Wibrandstraat en de Gauw, en de Lege Finne, de nieuwe straatnaam voor de nieuwe school (Voorhof), de dorpsvisie en de verbeteringen van de veiligheid van de Parallelweg. Na de pauze verzorgden de heren van GeDoBr hun Fryske theatershow ‘Echte Keardels’. Foto gemaakt door Klaas van der Schuit.