Proosten op vier zeer verdiende lintjes

0
88
Achtkarspelen - lintjesregen1

ACHTKARSPELEN – Met een aantal goede smoezen waren vier mensen met hun partners naar het gemeentehuis in Buitenpost gelokt. Een smoes over een 3D-paspoort, overleg over het trapveldje in Boelenslaan, een kijkje in het archief, de aanvragers van de onderscheidingen en de gemeente waren creatief geweest in hun smoezen om de ontvangers van een lintje naar het gemeentehuis te lokken.
De raadszaal van het gemeentehuis was om 9.30 afgeladen vol met familieleden en vrienden die toekeken hoe hun familielid of vriend werd onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Minke Adema-Dijkstra uit Boelenslaan kreeg de onderscheiding wegens haar tomeloze inzet voor het dorp Boelenslaan. Sinds 1994 behartigt mevrouw Adema-Dijkstra de belangen van de inwoners van Boelenslaan. Van 1994 tot 1998 was mevrouw Adema-Dijkstra secretaris en sinds 1998 voorzitter van de buurtvereniging Plaatselijk Belang Eendracht in Boelenslaan. Ze onderhoudt het contact met de organisaties en organiseert de jaarlijkse feestavond, de dodenherdenking en andere jaarlijkse evenementen. Daarnaast zet zij zich in voor de verbetering van de leefbaarheid in de omgeving. Tevens was ze bestuurslid van de FNP en vier jaar lang raadslid in de gemeente Achtkarspelen. Sinds 2009 is mevrouw Adema-Dijkstra vrijwilliger bij De Oanrin Seniorenzorg. Eens in de twee weken organiseert ze activiteiten voor ouderen. Sinds 2013 behartigt ze de belangen van de bewoners van het Zorgcentrum ‘t Suyderhuys in Surhuisterveen als lid van de Cliëntenraad. De heer Klaas Blom uit Kootstertille was zichtbaar ontroerd vanwege de moeite die voor hem was genomen om hem in aanmerkingen te laten komen voor een lintje. In 1993 werd hij wegens een chronische ziekte geheel afgekeurd, maar daarna heeft hij niet stilgezeten. Zo zette hij zich in voor de Survival in Kootstertille, speelde hij een belangrijke rol binnen de kerk, met name in het jeugdwerk en het samengaan van de Protestantse Gemeente en zette hij zich lange tijd in voor de CNV. Sjoerd Postma uit Surhuisterveen kreeg het oranje lintje opgespeld wegens zijn verdiensten voor Voetbalvereniging Surhuisterveen. Al vanaf 1971 zet hij zich in voor de club. Daarnaast heeft hij een flinke tijd zich ingezet als scheidsrechter en is hij tegenwoordig assistent-scheidsrechter. Dieuwertje Alida Riemersma-Hazenberg uit Surhuisterveen had ooit gezegd dat als zij een lintje zou krijgen dat zij deze zou weigeren. Weigeren deed ze uiteindelijk niet, maar het was volgens eigen zeggen wel ‘veel te veel voor wat ik doe’. Sinds 1988 is zij onder andere gastvrouw bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, van 1994 tot 2004 was ze bestuurslid/voorzitter en contactdame binnen de Christelijke Vrouwenvereniging Passage, afdeling Surhuisterveen-Opende en sinds 1999 zet ze zich in voor de Protestantse Gemeente Surhuisterveen-Boelenslaan. De betrokkenheid van mevrouw Riemersma-Hazenberg stopt niet wanneer zij op vakantie gaat. Vanaf haar vakantieadres stuurt zij zieken en jarige een kaartje. Na het opspelden van de lintjes werd er met oranje champagne geproost.

Achtkarspelen - lintjesregen2 Achtkarspelen - lintjesregen3 Achtkarspelen - lintjesregen4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here