Cursus met auto te water in Surhuisterveen

0
6

SURHUISTERVEEN – Per jaar raken gemiddeld zevenhonderd tot achthonderd auto’s te water, al dan niet met dodelijke afloop. Om voorbereid te zijn op een dergelijke situatie is de cursus ‘Met Auto Te Water’ ontwikkeld door de samenwerking tussen een duikorganisatie, diverse rijscholen en ondernemers uit de autobranche.
De cursus bestaat uit een uitgebreid theorie gedeelte en het praktijkgedeelte waar de deelnemers een aantal oefeningen moeten doen in het zwembad.
Ook het redden van mensen uit een te water geraakt voertuig wordt tijdens de cursus geoefend. Aan diverse hulpmiddelen wordt aandacht besteed, tevens worden er daadwerkelijk autoramen  gebroken en gordels doorgesneden. In zwembad Wettervlecke is er op 15 en 22 mei en 5 juni de mogelijkheid om deze cursus te volgen. Wie meer wil weten over deze cursus kan informatie inwinnen bij het badpersoneel of op www. metautotewater.nl  of op www. wettervlecke.nl.                                                                            
Per avond kunnen slechts acht deelnemers geplaatst worden, dus wees er snel bij. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here