Ettje Wassenaar-Stienstra

0
10
Ettje Wassenaar - Stienstra

Ettje Wassenaar – Stienstra
Regiocoördinator KWF
‘Het KWF had voorheen 178 afdelingen in heel Friesland. Omdat dit efficiënter kon, is er besloten dat we toe willen naar dertig afdelingen, voor iedere gemeente één. Momenteel zijn we daarmee bezig om deze afdelingen vorm te geven. In verschillende gemeenten zijn we al compleet; zo hebben Dongeradeel en Tytsjerksteradiel al een voltallig bestuur. In andere gemeenten zijn we nog op zoek naar een paar bestuursleden. In Achtkarspelen zijn we op zoek naar een voorzitter en een secretaris, in Dantumadiel een penningmeester en een secretaris en in Smallingerland hebben we nog een voorzitter nodig. In Kollumerland werkte men altijd al als bestuur voor de hele gemeente. De functies waar we nog mensen voor zoeken zijn puur coördinerende functies, je hoeft niet zelf langs de deur met de collectebus. De hoofdactiviteit van de gemeentelijke KWF-afdelingen is de jaarlijkse collecte, die dit jaar begint vanaf 1 september en waar we ook altijd collectanten voor kunnen gebruiken. Daarnaast willen we als KWF meer activiteiten organiseren om geld in te zamelen. De Samenloop voor Hoop is daar een goed voorbeeld van. Het is niet alleen een evenement dat geld inzamelt, maar ook zorgt voor verbinding in de samenleving. Saamhorigheid is heel belangrijk. Ook willen we meer kennis delen over kanker. Dit doen we door bijvoorbeeld op scholen gastlessen te verzorgen over de gevaren van roken. Wat veel mensen niet altijd beseffen is dat het KWF niet alleen geld vraagt voor de onderzoeken, maar dat het KWF ook veel te bieden heeft. We bieden informatie op scholen, lotgenotencontact en nog veel meer. Mensen moeten beseffen dat iedereen kanker kan krijgen. Één op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Zelf ben ik vanaf 2006 betrokken bij het KWF, vier jaar geleden kreeg ik zelf kanker. Gelukkig is er tegenwoordig al veel meer kennis als vroeger over de ziekte, maar het is nog steeds niet een ziekte die chronisch is. Daar willen we uiteindelijk naartoe, dat de ziekte niet meer dodelijk hoeft te zijn.’ Bel voor meer informatie en aanmelding: 06 53329001.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here