Grijpskerk handhaaft zich dankzij LEO; VVSV’09 verovert de periode

0
9

Voetbaloverzicht

STREEK – Op de voorlaatste speeldag stelde Grijpskerk het derde klasseschap veilig, ondanks verlies tegen Wykels Hallum. Grijpskerk kreeg hulp van FC LEO dat Rottevalle versloeg. In de vijfde klasse heeft VVSV’09 zich verzekerd van de nacompetitie na winst in Baflo.  Niekerk, dat met 9-0 won  van SIOS gaat ook de strijd voor promotie aan (zie verslag elders). OKVC greep naast de periodetitel ondanks winst op nummer twee Twijzel. Opende is door de 3-0 overwinning bij Ternaard dichtbij handhaving.
Het al gedegradeerde ADUARD 2000 – zonder Gerben de Haan en Matthijs van Beusekom vanwege boerenwerk- kwam tegen FC  Meppel sensationeel voor door een treffer van doelman Klaas Cruiming die in de spits werd geposteerd. In de tweede helft werd het snel 1-1 en nadat Jeffrey Eggens vanaf de stip faalde (schoot het stadion uit) en de 1-2 volgde was het gedaan met het Auwerter verzet en werd het nog 1-4. In de tweede helft keek de teruggekeerde Rob Vliek toe. Een schokeffect bracht het nog niet teweeg. GRIJPSKERK heeft zich verzekerd van nog een jaar derde klasse. Grijpskerk kreeg hulp van streekgenoot LEO dat Rottevalle met 6-2 terugwees. Zelf verloor Grijpskerk van Wykels Hallum. In een prima wedstrijd kwamen de gasten voor door een benutte penalty van Bert Reitsma. Vervolgens werden de Friezen feller  en dit leverde vlak voor rust de 1-1 op. In de tweede helft wist Grijpskerk dat LEO met 5-1 voor stond, waarna het de teugels liet vieren en door een vermeende handsbal een strafschop tegen kreeg: 2-1. “We moesten het doen met een heel ander team doordat een groot deel van de basiself afwezig was. De jongens verdienen alle lof”, sprak trainer Henk Buikema. “De spanning is eraf, we kunnen vrijuit spelen. Dat is ook wel eens lekker.”. FC LEO leverde een geweldige prestatie door Rottevalle met liefst 6-2 te kloppen. Rottevalle was nog in gevecht met de nacompetitie, maar liet dit geen moment zien. Dit terwijl LEO flink gehavend was. Het complete middenveld was afwezig. ‘Good old’ Hans Hofman en Berry Rispens werden weer van stal gehaald. LEO maakte uit acht kansen er zes, waaronder enkele onmogelijke. De Leensters moesten na de 3-0 zelfs met tien man verder (tweede gele Rene Oostra). Bijzonder was ook het optreden van de niet fitte Rowan Rozema die ondanks dat nog drie keer scoorde, in een periode van vier minuten (!). Het nieuwe scorebord werd daardoor op bijzonder manier ingeluid: 6-2. OPENDE bedwong Ternaard op eigen veld. Het werd 0-3, terwijl het voor rust al 0-8 had moeten staan. Hendrik de Zwart scoorde twee keer. De derde kwam op naam van Henry van der Wal. Opende heeft de zaak nu weer in eigen hand. Een overwinning op Drogeham is voldoende voor prolongatie van de vierde klasse. Bij een ander resultaat moet Opende de nacompetitie in.  Birdaard werd op het veld van DE LAUWERS kampioen. De Lauwers deed qua kansen niet onder voor Birdaard. Het werd echter 0-3. “Hadden we maar drie doelpunten moeten maken,” stelde trainer Nico Roorda nuchter. De blauw-witten waren beloofd dat als het zich zou handhaven dat het dan voor de wedstrijd live muziek mocht draaien. Niemand minder dan Bill Baboon trad op. Het leverde geen punten op.  De topper VCR-FC GROOTEGAST eindigde net als in Grootegast  in 2-1 voor de ploeg uit Rinsumageest. Al was de eerste een ‘gestolen’ zege. In het Friese verloor de FC terecht.  In de eerste helft pareerde doelman Mensink een strafschop, even later tekende Rick Buma voor 0-1. De ‘groenen’ dachten dat de buit al binnen was en kwamen van een koude kermis thuis. In de tweede helft bakte Grootegast er niets meer en werd bestookt. Jan Haan haalde nog een bal van de lijn, maar de nederlaag was niet meer te voorkomen: 2-1. FC Grootegast maakt zich nu op voor de nacompetitie.  ZUIDHORN peuzelde Noordpool UFC op. Nadat Zuidhorn op 2-0 kwam was het gebeurd met de tegenstander uit Uithuizen.  Noordpool streed nog voor de nacompetitie, maar was niet bij machte de ploeg van Ton Rozema moeilijk te maken. Zuidhorn krijgt in de promotiestrijd te maken met Borger of Onstwedder Boys. De nacompetitie gaat aan de neus voorbij OKVC, ondanks een knappe 3-1 overwinning op nummer twee, SC Twijzel. Danny ‘Dani Alves’ Mollema was man van de wedstrijd. Mollema gaf twee voorzetten, waaruit Timon van der Helm twee keer scoorde. De derde treffer kwam op naam van clubtopscorer Christiaan Koopman, die zijn 21e maakte. OKVC komt een punt te kort voor een periode. Wel feest in Ulrum want VVSV’09 wist wel het toetje te bereiken. In een wedstrijd van alles of niets in Baflo pakte de fusieclub alles. “VVSV’09 wilde graag, maar stond onder spanning”, vertelde Sandra Nubé, partner van trainer Wim die nog bij zijn feestvierende ploeg was. Sandra wees op Jaap Tuma, die het hele seizoen scoort vanaf de stip, maar nu faalde. Na een 0-0 ruststand trokken de bezoekers het duel naar zich toe. Na de 0-1 van Stephan Knol ging VVSV ‘lekkerder’ spelen, Harm Klaver maakte de 0-2. In de eindfase werd het nog even spannend, moest VVSV’09 nog even alle zeilen bijzetten, maar de kobaltblauwen bleven overeind. In de nacompetitie speelt VVSV’09 vrijwel zeker tegen Sleen.  KLOOSTERBUREN kreeg klop van Haren. Tot aan de rust konden de Westerkloosters het nog bijbenen (0-0). Binnen vijf minuten in het tweede deel stond het 2-0 en was het einde oefening. Het werd nog 4-0. De actuele situatie: bij winst op Zuidlaarderveen en een zege van Haren ontloopt Kloosterburen de nacompetitie. Anders wacht SVMH in  de barrage. Kloosterburen moet mogelijk nog drie punten inleveren wanneer Farmsum, dat niet kwam opdagen bij VVK, uit de competitie wordt genomen. EENRUM speelde in en tegen Warffum de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gelijk en kan zich nu gaan richten op de nacompetitie. Na een 0-0 ruststand kwamen de roodbaadjes via Tim Veenstra en Siebrand Solinger op een 0-2 voorsprong, waarna de wedstrijd een half uur stil lag. Het wachten was op een ambulance voor een speler van Warffum, wiens knieschijf van zijn plaats geschoten was. Warffum deed er hierna nog een tandje bij, hetgeen uiteindelijk resulteerde in twee doelpunten en een 2-2 gelijkspel. GVB wist WEO in eigen huis nog op 3-3 te houden. In Woldendorp kreeg de ploeg uit Grootegast billenkoek: 7-2. GVB blijft wel negende en dat wordt ook de eindklassering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here