Grootegast Got Talent kan nog veel talent gebruiken

0
10
grootegast got talent

‘Mogelijk de laatste keer Grootegast Got Talent’

GROOTEGAST – Op vrijdag 16 mei kunnen Grootegasters met talent dit weer laten zien aan het dorp. Het is dit jaar voor de tweede keer dat Grootegast Got Talent wordt georganiseerd in de Herberg. Voorheen organiseerde Dorpsbelangen Grootegast altijd een playbackshow, maar men besloot het vorig jaar eens over een andere boeg te gooien. ‘Maar toen kon je zien dat we jarenlang een playbackshow hebben georganiseerd. Het grootste deel van de deelnemers deed toen toch nog een playbackact,’ vertelt Jessica Mulder-Pellicaan. Voor Grootegast got Talent van dit jaar is het nog spannend hoe de show er uit zal komen te zien. De dames van Dorpsbelangen die de talentenjacht organiseren hadden eind vorige week nog geen aanmeldingen binnengekregen. ‘Maar we zitten er nog niet over in. Het is inmiddels wel een beetje traditie dat de aanmeldingen laat binnenstromen, in de laatste dagen voor de deadline, en ook wel daarna. We hebben nog nooit te weinig deelname gehad, dus dat zal dit jaar niet anders zijn, aldus Tine Bekkema-Stoker.

Grootegast Got Talent is bedoeld voor een ieder die wat voor talent dan ook wil laten zien aan een groot publiek. Leeftijd maakt daarin niets uit. ‘Er zijn soms hele jonge kinderen die zichzelf laten zien op het podium, sommigen zijn zelfs nog maar vier jaar oud. Ik heb daar enorm veel bewondering voor. Ik zou dat vroeger niet gedurfd hebben!’ zegt Tine. Jessica is het daarmee eens. ‘Ik zit vaak met bewondering te kijken naar wat de jonge deelnemers doen. Ook ik zou dat niet zo snel gedaan hebben toen ik die leeftijd had.’
Ondanks het grote succes van de talentenshow en de playbackshows van voorheen is het dit jaar zoals het nu lijkt de laatste keer dat Dorpsbelangen Grootegast de talentenshow gaat organiseren in de feestweek. ‘Volgend jaar willen we een straatfestival gaan organiseren. Dat hadden we eigenlijk voor dit jaar al in de planning, maar dat was iets te kort dag. Op dat straatfestival willen we een ieder die een podiumkunst uit kan voeren een plekje geven op de Hoofdstraat waar hij of zij zijn of haar kunsten kan vertonen. Het idee is om er dan een jury langs te laten gaan. Met het idee van een straatfestival kunnen bijvoorbeeld dansgroepen of muziekensembles meer van zich laten zien en horen dan tijdens zo’n talentenshow, waar maar één nummer gedaan kan worden’, vertelt Jessica. ‘Via Facebook hebben we het idee voor het straatfestival aan de Grootegasters kenbaar gemaakt, en ook al houdt men hier niet zo van verandering, er wordt over het algemeen goed op gereageerd.’
Dorpsbelangen zit sowieso niet stil het komende jaar. Zoals gebruikelijk organiseren zij de avondvierdaagse, de dropping, in samenwerking met de Handelsvereniging de Sinterklaasintocht en de 4-meiherdenking. ‘Daarnaast zijn we bezig om de dorpsvisie te hernieuwen, en willen we dit jaar de website vernieuwen. We willen van de website een portal maken, waarbij bedrijven en verenigingen beter zichtbaar worden’, aldus Tine.
Dorpsbelangen zit nog wel met een probleem. Omdat hun voorzitter wegens een carrière in de politiek dorpsbelangen moest verlaten, zit het bestuur momenteel zonder voorzitter. ‘We hebben lang de luxe gehad om uit een voltallig bestuur te bestaan, maar momenteel zitten we dus zonder voorzitter. We zijn op zoek naar iemand die initiatief toont, goed vergaderingen voor kan zitten, over kan houden, mensen kan inspireren, in het openbaar kan spreken en bovendien het erg leuk vindt om wat te doen voor het dorp,’ aldus Tine.
Wat de feestweek betreft zijn de dames blij met de ontwikkelingen waar de nieuwe activiteitencommissie verantwoordelijk voor is. De kindermiddag, met de Lego bouwwedstrijd, valt met name in de smaak. ‘De feestweek moet voor iedereen een feestje zijn, maar ook vooral voor de kinderen!’
Wie zich op wil geven voor Grootegast Got Talent kan dit doen door zich te melden bij bij Jessica Mulder-Pellicaan (0620546693) of door een mailtje te sturen naar info@dorpsbelangengrootegast.nl. Laat daarbij even weten wie je bent, hoe oud je bent, wat je talent is en mogelijk de naam van het lied en de artiest. Opgeven kan tot en met 10 mei. De kosten bedragen €5,- per act.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here