In Harkema heeft men er ‘sin oan’

0
121
Harkema - Sin oan

HARKEMA – In Harkema hebben ze er zin in en dat willen ze laten zien! Het dorpsfeest, dat plaatsvindt van 19 mei tot en met 25 mei, heeft sinds kort een eigen vlag, die Harkemasters uit kunnen hangen gedurende de feestweek. De dorpsfeestcommissie heeft 500 vlaggen laten drukken, laat voorzitter Wierd Kooistra weten. ‘En de eerste honderd vlaggen waren al bij voorbaad verkocht aan een buurtvereniging, die direct vlaggen voor de hele straat bestelde.’ De vlaggen zijn een beetje ter vervanging van de feestpalen. ‘De laatste jaren zijn we bezig met vernieuwingen, en zo is de feestweek ook verplaatst van augustus naar mei. In deze tijd wordt het pas heel laat donker waardoor de feestpalen niet goed uit de verf komen.’ De dorpsfeestcommissie heeft dit jaar wederom een wedstrijd uitgeschreven voor de straten. De straat die het mooiste versierd is krijgt een prijs. Verder is het programma van het dorpsfeest bomvol. Het feest begint op 17 mei met een bijzondere gebeurtenis: een revu, opgevoerd door Tonielferiening Harkjemar, wegens het honderdjarig bestaan van Plaatselijk Belang Harkema. De revu wordt opgevoerd in sporthal De Fûgelkamp. De rest van het programma is te vinden op www.sinoan.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here