Kunstroute op bijzondere locaties; van alpacaboerderij tot Interieurcafé

0
10

TWIJZEL – Het Rondje Kunstzinnig Achtkarspelen heeft dit jaar een bijzonder tintje: omdat het dit jaar het herdenkingsjaar van dichter Jan Ritskes Kloosterman is, worden alle evenementen rondom de kunstroute gecentreerd in Twijzel. Ook het thema is afkomstig uit een dichtregel van Jan Ritskes: alle kunstwerken hebben te maken met Afscheid “..en dan is de tiid fan ofskie dêr..”. Op 17 en 18 mei worden op vijf bijzondere locaties werken van 21 deelnemers getoond. Bezoekers kunnen onder andere schilderijen, keramiek en florale kunst op particuliere erven zoals een monumentale boerderij, een Friese paardenstal en een alpacaboerderij vinden. Ook bij het Interieurcafé van Pilat&Pilat en het tegenoverliggende Simke Kloostermanhuis zijn exposities ingericht. De organisatie hoopt op een grote belangstelling:
“Het niveau is dit jaar weer erg hoog en er doen veel nieuwe mensen mee zoals ook de Schilderclub van Harkema. Het onderwerp bood ingang tot veel verschillende invalshoeken. Ieder werk vertelt een eigen verhaal, soms heel persoonlijk, soms met een archetypisch karakter. Heel bijzonder is de deelname van groep 5 van De Bernebrêge in Surhuisterveen: hun werkjes werden gemaakt naar aanleiding van het overlijden van een van de ouders van hun juf. Ze zijn te gast in het Rondje Kunstzinnig om aan te geven dat een dergelijk onderwerp ook op kinderniveau creatief is te vertalen”. De Kunstroute is te bezoeken op zaterdag 17 en zondag 18 mei tussen 11.00 en 16.00 uur. De locaties zijn te herkennen aan het Keunstkrite uithangbord en de exposities zijn gratis te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.keunstkrite.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here