Paul: “Het gaat om gezelligheid. Rijk hoef ik niet te worden”

0
19

Horecaondernemer pakt groots uit tijdens feestweek

GROOTEGAST – Paul Donker werd geboren in Lutjegast, waar hij ook opgroeide. Na zijn opleiding vertrok hij naar Texel om daar in verschillende horecagelegenheden te werken. Nu is hij terug met een eigen eetcafé dat zijn voornaam draagt aan de Langeweg in Grootegast. Voor Donker een pand met historische waarde. Z’n zus werkte er al in de snackbar en zelf was hij tot voor kort gast in het café, dat toen nog De Gasterij heette.
Donker is een man met een visie. Hij wilde niet de zoveelste snackbar in Grootegast worden en deed daarom zelf marktonderzoek voor hij zijn nieuwe zaak opstartte. “Dit is het walhalla voor de vleesliefhebber,” begint hij. “Goed en eerlijk vlees, maar dan voor een betaalbare prijs: daar staan wij voor.” In het café kunnen mensen kiezen uit zes menu’s, die ze daar kunnen opeten of mee kunnen nemen naar huis. Voor snacks en patat kunnen de mensen niet langer aan de Langeweg terecht. “Als ik eenmaal met snacks begin, ben je voor het dorp direct weer een snackbar. Ik snij hiermee mezelf een beetje in de vingers, maar ik hoop dat het zich op lange termijn toch uitbetaald.”
Naast het eetcafé is ook de kroeg geopend. “Bij mij draait het om de gezelligheid. Ik hoef er niet rijk van te worden, want we gaan toch allemaal arm dood. Je moet er als mens voor zorgen dat je een beetje leuk leeft. Ik doe dat ook.” Donker vindt het fijn te zien dat de vrijdagmiddagborrel in het dorp langzaam weer terugkeert in zijn kroeg.
Het eetcafé van Paul is vijf dagen per week open. Vanaf woensdag tot en met zondag kunnen de mensen vanaf 15:00 uur bij hem terecht voor een drankje. De keuken is geopend tussen 17:00 en 21:00 uur. Tijdens de komende feestweek pakt hij extra uit. Zo is er vrijdag 16 mei vanaf 20:00 uur een Brazilian Beachparty (gratis entree). Een dag later treedt de regionale coverband Switch vanaf 22:00 uur op. Dan bedraagt de entree € 7,50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here