Sterk Niekerk met monsterscore richting hoofddoel

0
20
niekerk voetbal 2

Ploeg van Sjoerd Visser eindigt in periode boven Pelikaan S

NIEKERK – Niekerk-SIOS leek een wedstrijd om ‘des keizers baard’. Maar Niekerk, dat sowieso een periode krijgt, wilde boven Pelikaan S eindigen zodat het op eigen kracht de troostprijs pakt.  Uiteindelijk inspireerde ook SIOS (‘Succes Is Ons Streven’) doordat de score begon op te lopen. De 10-0 kwam net niet op het bord, maar de honderdste treffer werd wel gemaakt.
Trainer Sjoerd Visser liet SIOS (ondanks de 6-2 in de heenwedstrijd geen gesneden koek) links liggen en had al koers gezet richting Oosterwolde, want De Griffioen is vrijwel zeker de tegenstander in de nacompetitie. Visser wilde niets aan het toeval overlaten, bekeek de toekomstige opponent en liet de coaching over aan Henk Poker. De wedstrijd begon ook nog eens pas om half drie (alle thuiswedstrijden van Niekerk 1 zijn normaal gesproken om 14.00 uur), want de KNVB besliste dat de twee laatste speeldagen tegelijkertijd moeten beginnen. Het lijkt de eredivisie wel. Het publiek op Eekeburen zag de eerste kans van SIOS. De kopkans van Mark Wolters trof geen doel. Niekerk schrok even wakker om vervolgens naar het vijandige doel op te rukken. Een groot offensief in de eerste vijf minuten leverde twee ballen tegen de lat op. Na een mooie aanval wist Eddy Posthumus wederom niet het net te vinden, even later pikte Remco Vogelzang de bal op en schoot deze ongenadig hard in de netten: 1-0. Vervolgens een geweldige poeier van Posthumus, die net afzwaaide. Meerdere doelpunten konden niet uitblijven en het was spits Dennis van der Velde die na een actie van Dennis Zwier en voorzet bij de tweede paal zijn tegenstander uitkapte en knap in de korte hoek mikte: 2-0.
De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en klommen vervolgens op de banken na een nummertje van Jeroen Beerlings die met een wippertje de bal eens goed klaarlegde en loeihard in de winkelhaak ramde: 3-0. Medespelers konden het niet laten: koekoek! Niekerk was veel te sterk, voetbalde bij vlagen uitstekend (veel beweging, zorgvuldige opbouw en veel variatie in de aanvallen), tegen een SIOS- bezig met een prima tweede seizoenshelft- dat nauwelijks verweer had. Een fraaie dribbel van Dennis Zwier leverde de 4-0 op en nog voor rust tekende Dennis van der Velde voor 5-0. Aan de andere zijde zowaar een scoringskans voor de blauw-witten. Doelman Dennis Ottens hield Wolters, die het probeerde met een subtiel balletje, van score af.  In de tweede helft moest het af en toe te mooi. Zoals Dennis van der Velde, die een omhaal waagde, maar de bal niet raakte. Een vallende kopbal van Beerlings had een beter lot verdiend. De jacht op het honderdste doelpunt was geopend. Posthumus had de bijzondere goal op zijn schoen, maar de keeper kon redden op de lijn. De eer van het honderdste doelpunt kwam op naam van Edwin Zwier, na voorbereidend werk van Remco Vogelzang die op inzet langs zijn tegenstanders glipte, waarna Zwier het verder mocht uitzoeken en met een geplaatst rolletje de historische 100 – en qua stand 6-0- op het bord bracht. Posthumus volleerde op fraaie wijze de 7-0 binnen. Na wederom een misser van Wolters was het Dennis van der Velde die een kwartier voor tijd op prachtige wijze in de bovenhoek krulde: 8-0. Opnieuw was er een mikpunt: nummer tien. Maar dit onheil bleef SIOS, met de in Niekerk woonachtige Auke Doornbosch aan het roer, bespaard. Het werd nog wel 9-0, dit na een aanval opgezet door centrale verdediger Wilco Noordhof middels een harde trap naar voren, die nog net voor de achterlijn kon worden binnengehouden. Er volgde een voorzet die door Beerlings werd ingeknikt. In de slotfase had Edwin Zwier de 10-0 op de schoen, maar keeper Reinder de Haan stak er een stokje voor. En dus bleef de teller op negen staan. Door dit resultaat blijft de rood-witte formatie Pelikaan S in de periodestand voor. Het hoofddoel is nu een kaartje voor de vierde klasse. De nummer elf van de vierde klasse D is de tegenstander. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit De Griffioen. In het uiterste andere geval wordt het Smilde ’94 dat drie punten voor staat op de Friezen. 
De grote vraag is of Niekerk wat te zoeken heeft in de vierde klasse. Het antwoord is ja. De ploeg is in alle linies sterk. Achterin heerst de beresterke Wilco Noordhof, met naast zich de kleinere maar behendige Patrick de Pender. Dennis Ottens is een betrouwbare sluitpost. Veel ‘voetbal’ op het middenveld met achter de spitsen de soms geniale Jeroen Beerlings. Voorin komt het gevaar van Dennis van der Velde en Edwin Zwier die met name voor aanvoer vanaf de flank zorgt.  Kortom: een collectief sterk elftal. De selectie blijft  vrijwel geheel intact. Sjoerd Visser krijgt bovendien versterking van een  groot aantal A-junioren. Met de ervaring die het heeft moet Niekerk mee kunnen doen in de vierde klasse. Maar eerst nog even een lastige hobbel overwinnen. De Sweach wist in de competitie te winnen van kampioenskandidaat Veenhuizen. De Friezen voetballen op basis van fysieke kracht en dit ligt Niekerk niet. Heel Niekerk weet dat het wedstrijden op zich zijn, waarbij het gewoon mis kan gaan. Gezien eerdere ervaringen houdt Niekerk daar rekening mee.
NIEKERK – SIOS 9-0 (5-0); Scorerverloop: 16. Remco Vogelzang 1-0, 25. Dennis van der Velde 2-0, 35. Jeroen Beerlings 3-0, 37. Dennis Zwier 4-0, 40. Dennis van der Velde 5-0, 60. Edwin Zwier 6-0, 65. Eddy Posthumus 7-0, 75. Dennis van der Velde 8-0, 80. Jeroen Beerlings 9-0; Scheidsrechter: Bekhof (Noordwolde Fr.); Toeschouwers: 80
OPSTELLING NIEKERK: Dennis Ottens, Patrick de Pender, Wilco Noordhof, Jeroen Tjoelker, Dennis Zwier, Eddy Posthumus (70. Erik Ploeg), Dennis van der Velde, Jeroen Beerlings, Remco Vogelzang (65. Jack Wieringa), Elco van der Veen (45. Jeroen Brandsma), Edwin Zwier
STER VAN HET VELD: DENNIS VAN DER VELDE (NIEKERK). Niekerk heeft meerdere spelers die kunnen scoren en had zaterdag elf spelers die in aanmerking kwamen voor een ster. Dennis van der Velde maakte zijn faam als spits waar door de meeste doelpunten te scoren. Hij moet in totaliteit Jeroen Beerlings voor zich dulden, maar won het zaterdag van Beerlings. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here