Vijftiende editie van auto-, motor- en trike-toertocht

0
7

GROOTEGAST – In het jaar 2000 werd hij al voor het eerste georganiseerd, altijd op de derde donderdag in mei: de auto- motor- en trike-toertocht. Dit jaar alweer de vijftiende editie. De heren Jack en Weit zijn alweer maanden bezig om de tocht weer zo goed mogelijk op papier te krijgen en sinds dit jaar ook op sd kaart voor de Tom Tom en de Garmin rijders onder de deelnemers. Overigens lijkt het uitstippelen altijd weer gemakkelijker dan het is, want al meerdere malen hadden de heren de tocht op de Garmin staan, maar dan klopte hij weer niet met het papier of met de Tom Tom. Vele hoofdbrekens verder is het toch gelukt. Het eindresultaat is een mooie route van ongeveer 110 kilometer lang, langs mooi plaatsen in de provincies Groningen en Drenthe.
Tot nu toe hebben de heren elk jaar een andere route gemaakt, de ene keer wat langer dan de andere keer, en elk jaar komen de deelnemers weer enthousiast terug van de tocht. Het weer heeft het de laatste jaren wat laten afweten, vooral de laatste drie jaar was het regenachtig en koud, dus: “wij spreken dan ook graag de wens uit dat de weergoden ons dit jaar eens goedgezind zijn, zodat er we weer veel deelnemers kunnen verwachten”, aldus de organisatie. “Er zijn jaren bij geweest van 120 deelnemers op de motor of trike, dit zouden we graag weer eens zien maar dat valt of staat met het weer. Vele deelnemers beslissen pas op het laatste moment of ze mee doen aan deze tocht die heel best te doen is op een mooie voorjaars avond, vaak is het weer dan bepalend.”
Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie twee consumptiebonnen die men onderweg bij een gecontracteerd café/restaurant of bij terug komst bij de Herberg in de Grootegast kan inleveren voor een kleine versnapering. Aan het einde van de tocht is daar het felbegeerd vaantje, dat al door veel deelnemers tot een collecters-item is verheven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here