VZ2000 mogelijk terug in raad

0
7

GROOTEGAST – De lokale partij VZ2000 blijft voorlopig weg bij de raadsvergaderingen in de gemeente Grootegast, maar dat kan veranderen na een gesprek met coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en PvdA. Die verklaring gaf voorman Ytsen van der Velde afgelopen week na een beraad met zijn bestuur en achterban. De partij wil spreken over de afwijzing die zij kreeg bij de collegeonderhandelingen. Met name de rol van wethouder Sjabbo Smedes komt daarbij aan de orde. Volgens Van der Velde heeft hij het ‘verbruikt’ bij zijn achterban. Daarnaast wil de partij nogmaals benadrukken tegen de op handen zijnde herindeling te zijn. Het CDA heeft inmiddels de partij uitgenodigd voor een gesprek. Bij dat gesprek zal wethouder Smedes niet aanwezig zijn, omdat het volgens Van der Velde ‘anders niet goed komt’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here