Waddengoud festival voorbeeld van samenwerking in de Waddenregio

0
26

STREEK – Het Werelderfgoed Waddenzee op de kaart zetten. Geen sinecure blijkt al jaren. Diverse Waddengoud gecertificeerde bedrijven verspreidt over het Groningse, Friese en Noord-Hollandse Waddengebied hebben elkaar gevonden om het natuur- en cultuurgebied mee te helpen op de kaart te zetten. Bedrijven op het gebied van streekproducten, toerisme en kunst- en cultuur. Zij organiseren gezamenlijk het Waddengoud festival op zondag 18 mei op Cultuurerf Andledon in Den Andel.
Het is al langer de discussie: hoe kan de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee beter worden benut? De sleutel tot succes ligt bij de mensen en bedrijven in het Waddengebied. Zij geven inhoud en ‘kleur ‘ aan de streek. Voor één dag komen al deze mensen tezamen tijdens het festival. Het idee komt van Johanna Davids en Erik Gritter van Cultuurerf Andledon en werd omarmd door collega Waddengoud gecertificeerde bedrijven. Zo hebben onder meer producenten van streekproducten, vissers, muzikanten, fotografen, schilders, accommodaties, filmmakers en een catering elkaar gevonden om het Waddengoud festival in te kleuren.
Aan het festival doen onder andere mee de Vlielandse muzikanten van Duo Drijfhout, Proeflokaal ’t Ailand uit Lauwersoog, Waddengoudboerderijwinkel Pieterburen, Waddengoudcatering Birgit Flüg uit Stitswerd en diverse fotografen en filmmakers. Een markt, expositie, workshops, demonstraties en een bioscoopfilm maken onderdeel uit van het festival. De precieze inhoud, deelnemers en het programma van het festival wordt een week voordat het begint bekend gemaakt door het Cultuurerf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here