Zwaagwesteinde lacht, Zwaagwesteinde huilt

0
10

REGIO – De zondagvoetballers van Zwaagwesteinde kunnen zondag kampioen worden als de uitwedstrijd bij Terschelling gewonnen wordt. De zaterdagvoetballers van de club gaven de laatste kans op de nacompetitie uit handen. Ofwel; Zwaagwesteinde lacht en Zwaagwesteinde huilt.
Harkemase Boys won zaterdag met 4-2 bij Go Ahead Kampen. De zege kreeg in de slotfase gestalte en was vooral te danken aan invaller Gersinio Constantia, die bij een 2-2 tussenstand twee keer scoorde. Op dat moment speelden de gasten al met tien man na een rode kaart voor Jordy van Wijk. Heine Uuldriks en Joram Smits maakten de overige treffers. Door de zege is er nog een kleine kans dat de Boys met de titel aan de haal gaan. Dan moeten de concurrenten Flevo Boys en Genemuiden wel verliezen zaterdag. Maar niets lijkt onmogelijk in de onvoorspelbare Hoofdklasse dit seizoen. Buitenpost verloor zaterdag met 3-1 van VEV’67. De start van de gasten was sterk, want via de vertrekkende (naar Rottevalle) Jorrit Schraa werd het 0-1. Bovendien kregen de blauwhemden kansen op de 0-2 en 0-3. Gaandeweg kantelde de wedstrijd en ging de zege alsnog naar de gastheren. Blauw Wit’34 liet geen spaan heel van ’t Fean’58 dat een uitgebluste indruk maakte. Het werd 5-0 door goals van Alban  Miftari (2), Dhirin Sewgobind (2) en Jan Tijtsma. Leuk was nog wel de speelminuten die drie A-junioren kregen. Verder waren er uit het oogpunt van de bezoekers weinig hoogtepunten te noteren. Kollum won op eigen veld met 4-3 van SVM uit Marknesse. Heel lang leek het een makkie te worden voor Kollum, want door goals van Joop Pijnacker ( de teller staat nu op 31 treffers), Hein van Marrum en Romke Bos stond het 4-0. In de slotfase kwamen de gasten door gemakzucht van Kollum terug tot 4-3. Verder liet de ploeg van trainer Wierd Kuipers het echter niet komen. Zwaagwesteinde had zaterdag van RWF moeten winnen om nog aanspraak op een periodetitel te houden. Het liep anders, want de thuisclub won gemakkelijk met 3-0. Zwaagwesteinde legde gek genoeg te weinig beleving aan de dag en de nederlaag was dan ook terecht. Zaterdag sluit de ploeg af tegen hekkensluiter LEO, dat zaterdag verrassend won. WTOC verloor met 1-0 van ONT. Gosse Jorrit Kooistra maakte na zestien minuten de enige goal van de wedstrijd. Gezien het aantal kansen had ONT ruimer moeten winnen. Daardoor bleef WTOC in de wedstrijd, al was het krachtsverschil groot. GSVV verloor van Ropta Boys: 2-0. Door de nederlaag heeft de ploeg uit Gerkesklooster nog een punt nodig om handhaving veilig te stellen. Behalve de nederlaag was er meer slecht nieuws. Al in de derde minuut viel Ietze Durk Keuning namelijk uit na een botsing met de doelman van Ropta Boys. Keuning was even buiten bewustzijn en had een bloedende hoofdwond. Hij werd per ambulance afgevoerd. ASC’75 verloor met het kleinst mogelijke verschil van Leovardia uit Leeuwarden. Ondanks een handvol afwezigen legde ASC een acceptabele wedstrijd op de mat. Er werd gestreden voor elke meter. Door een doelpunt van Patrick Klijn bleven de punten echter in Leeuwarden. ASC speelt nacompetitie om zich veilig te spelen. Op zondag veroverde Bergum een punt in Groningen tegen GVAV Rapiditas. Het werd 1-1. Gezien de wedstrijd was een remise wel een terechte uitslag. Het Bergum doelpunt kwam op naam van Klaas de Boer.
Harkema Opeinde liet zich zondag op eigen veld verrassen door laagvlieger Franeker: 3-5, terwijl Surhuisterveen ondanks een doelpunt van Huitema op eigen terrein met 2-1 verloor van Gorredijk. Beter verging het koploper Zwaagwesteinde, dat op eigen veld met 2-2 gelijkspeelde tegen FFS en daardoor zondag kampioen kan worden. Dat zal dan moeten gebeuren op Terschelling, waar aangetreden moet worden tegen de gelijknamige thuisclub. Tot vier minuten voor tijd stond Zwaagwesteinde met 2-1 achter. Liewe de Roos maakte toen echter de bevrijdende gelijkmaker: 2-2. Het andere doelpunt van de thuisclub kwam op naam van Henk van der Wal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here