Burgemeesters tekenen massaal petitie kinderpardon

0
10

STREEK – Gemeenten in de streek tekenen massaal de ‘petitie kinderpardon’ die burgemeester Ostendorp van de gemeente Bunnik afgelopen week in Pauw & Witteman presenteerde. In de petitie roept hij staatssecretaris Fred Teeven op om opnieuw te kijken naar afgewezen aanvragen voor het Kinderpardon. Ostendorp: “Het gaat hierbij om gezinnen met kinderen die voor het kinderpardon zijn afgewezen omdat zij wel bij gemeenten in beeld waren maar niet onder het toezicht van de Rijksoverheid vielen. Ook gaat het om ex-alleenstaande minderjarige vreemdelingen die verder aan alle eisen van het kinderpardon voldoen, maar inmiddels ouder zijn dan 21 jaar.” De oproep kon meteen op steun rekenen uit het hele land. Bij het ter perse gaan van deze krant hadden 231 van de 403 burgemeesters in Nederland de petitie getekend. Onder de ondertekenaars zijn ook burgervader Kor Dijkstra van Grootegast, Bert Swart van Zuidhorn en Koos Wiersma van De Marne. In de omgeving van de streek tekenden ook vrijwel alle burgervaders de petitie. Alleen die van Leek en Bedum deden het niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here