DERDE HELFT – WEEK 20 – 2014

0
16

Zoals de rijke traditie van de GSAVV (Groninger Studenten Amateur Voetbal Vereniging) voorschrijft gaat een kampioenschap gepaard met een veelal door reünisten aangeboden drankgelag. Zo ook dit keer, nu ‘Three Cheers voor Forward 1‘ is gepromoveerd naar de tweede klasse. Dat leverde, aldus preses Luciano de Vries, liefst 17 fusten bier als kampioenspremie, als ook nog twee flessen jenever, twee dozen Flugel en nog wat champage. En afgelopen weekeinde werd dit feest nog eens dunnetjes overgedaan, dit keer ter gelegenheid van de Dies, ofwel verjaardag de 111de van de club. Dat gebeurde, ook volgens een oude traditie, ergens in de provincie. Dit keer wierp HSC zich als gastheer op, de club van Hoogezand-Sappemeer waar Hans Nijland zijn voetbalroots heeft liggen. In zijn welkomstrede liet HSC-voorzitter Koos Galdermans even fijntjes weten dat zijn club al 115 jaar oud is. Om er vilein aan toe te voegen `Wij hebben dus nog meer historie.`
Be Quick 1887 is in het Noorden baas boven baas qua historie. Gisteren speelde de Good Old haar (voorlopig) laatste wedstrijd in de topklasse vanwege degradatie, thuis tegen EVV. Het meest opmerkelijke was een verhaaltje in programmaboekje met deze kop: Be Quick-vrouw met het DNA van een Velocitaan. Het gaat over Annet Veldmate, de vrouw van FC Groningens technische man Henk Veldmate. Zij zwaait in het clubhuis al jaren scepter van de bar. Ze is in die tijd een achttien karaats Be Quicker geworden, terwijl ze opgroeide in een klassieke Velocitasfamilie. Haar vader, Jan Koolman, speelde ooit nog profvoetbal bij ‘de volksclub’ Velo, destijds de aartsrivaal van het elitaire Be Quick. Die aversie leeft alleen nog bij oud-Velokeeper Piet’je’ Doornbos. Hij weigert nog altijd de Esserberg te beklimmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here