Echtpaar Wijmenga zestig jaar getrouwd

0
13
Garyp - zestigjarig huwelijk

GARYP – Meindert en Trijntje Wijmenga – Hoekstra uit Garyp vierden zondag dat zij zestig jaar geleden in het huwelijk traden. Het echtpaar is beide geboren in Garyp. De twee leerden elkaar kennen op school. Trijntje en haar familie verhuisde al vroeg naar Grou. Meindert fietste regelmatig naar Grou om Trijntje te bezoeken. Het echtpaar kwam beide uit een boerenfamilie en had na hun trouwen ook een boerderij, welke uiteindelijk verkocht is aan een achterneef. Meindert brengt hier nog bijna iedere dag een bezoekje. Het echtpaar kreeg tijdens hun huwelijk vier kinderen, negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het vierde achterkleinkind is op komst. Het echtpaar woont inmiddels gescheiden van elkaar. Trijntje woont sinds 2013 in Berchhiem in Burgum. Door een hersenbloeding waardoor zij eenzijdig verlamd raakte was dat noodzakelijk. Meindert bezoekt zijn vrouw iedere middag. Burgemeester Eric ter Keurs bracht namens het voltallige gemeentebestuur de felicitaties voor het zestigjarig huwelijk over, dat gepaard ging met een bloemstuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here