Feestwedstrijd GVB met Roelof Luinge en Oud- FC Groningen

0
20
gvb versus oud f groningen

Zondagclub uit Grootegast viert 5-jarig bestaan

GROOTEGAST – De Grootegaster Voetbal Boys bestaat dit jaar vijf jaar. De zondagclub pakt groots uit met het jubileum. Hoogtepunt is een wedstrijd tussen GVB en Oud-FC Groningen op zaterdag 24 mei, waarbij niemand minder dan Roelof Luinge de fluit hanteert. Oud- FC Groningen is voor het eerst te gast in Grootegast. Na de feestavond werd het contact gelegd. “Op 10 mei hebben we een zaaltoernooi gepland en ook stond er een 35 plus-toernooi op het programma, maar dat gaat niet door vanwege competitieverplichtingen”, vertelt Heine Buma van de jubileumcommissie. Via een kennis uit Friesland kwamen we op het idee van Oud FC Groningen. We hebben domweg gebeld. Ronald Steenge die deze wedstrijden altijd regelt, reageerde laaiend enthousiast.”
En dat deed ook oud betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge. “Tuurlijk, gaan we doen”, was zijn eerste reactie. “Aanvankelijk zou Dick Jol komen, hij had het in principe al toegezegd, maar moest toch afzeggen. Jol vond het jammer, want hij wilde dit combineren met bezoek aan familie in het Noorden. Roelof Luinge dus. De geboren Drent heeft een schat aan ervaring als scheidsrechter in het betaald voetbal en Europa Cup. Bovendien is het een persoonlijkheid en staat bekend om zijn humor. Van de FC hebben in ieder geval Hugo, Jan Veenhof, Johan Tukker, Ronald Steenge en Henk ‘Broes’n de Haan (die net zijn WK hit heeft gelanceerd) toegezegd te komen. Voor de wedstrijd wordt er een grote verloting gehouden, met als hoofdprijs twee kaartjes voor een wedstrijd van FC Groningen in het nieuwe seizoen. Daarnaast wordt een FC-shirt met handtekeningen van de spelers verloot. Het hele gebeuren staat in het teken van het 5-jarig bestaan van GVB. Heine Buma blikt nog eens terug. “Het was in 2009 een heel avontuur om voor onszelf te beginnen. De zondagclub mocht er wel bij, maar het moest recreatief zonder eigen trainer. Dat stond ons niet aan. Het was en is nog steeds een gok.
Overal heb je te maken met terugloop in ledental. Het aantal was bij GVB stabiel en volgend jaar komen we zelfs in de plus (vijf nieuwe leden). We blijven een kleine vereniging, momenteel tweehonderd leden, waarvan 65 spelende leden. Vooral op zondagmorgen is het een hels karwei om genoeg spelers op de been te brengen. Je hebt te maken met tegenstanders als Kloosterburen en Amicitia, die om twaalf uur spelen. Daar is niet iedere vrouw blij mee. We zijn gestart met drie seniorenteams en drie zaalteams. We hebben nu nog twee seniorenteams en een zaalteam.” En laat dat enige team nu kampioen worden. Voor het overige geen sportieve hoogtepunten tot nu toe voor de blauw-zwarten. GVB 1 komt uit in de vijfde klasse en speelt geen rol van betekenis. De ploeg van Sjoerd Visser staat net onder de middenmoot geklasseerd. Voor het nieuwe seizoen staat een andere trainer voor de groep. Sjoerd Visser heeft laten weten te stoppen. Zijn opvolger: Bart Leistra. Leistra was eerder trainer bij Tolbert en de jeugd van VEV’67. “We hebben een sollicitatieprocedure gestart. Leistra was de eerste trainer die reageerde. We hadden gelijk een goed gevoel. Bij het gesprek zaten ook spelers van het eerste. Zij hadden meteen een klik. Ja, dan moet je direct toehappen. Maar eerst is het feest bij GVB. Er zit muziek in Oud FC en Roelof Luinge, met zijn onvermijdelijk loflied de Vlieger. En of Henkie de Haan zijn WK-single gaat promoten, kan Buma niet zeggen. “We zijn nog bezig met een muzikale omlijsting. Dat is nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat het voor het publiek aantrekkelijk wordt. Met spelers die ongetwijfeld nog wat hoogstandjes weten te presenteren en in ieder geval voor vermaak zullen zorgen.
De wedstrijd GVB-Oud-FC Groningen begint op zaterdag 24 mei om 19.00 uur. Het voorprogramma start om 18.30 uur. De aftrap wordt verricht door een speciale gast. Op 1 juni wordt het jubileum afgesloten met een reünie met enkele wedstrijdjes. Het is ook bedoeld voor spelers van voor de fusie. “Er hebben al veertig spelers gereageerd”, zegt Buma verheugd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here