Floris Witte weer naar finale NK turnen

0
8
Frank, Hidde, Floris halve finale Nijverdal 2014

OPENDE – Floris Witte, de 15-jarige wedstrijdturner van Witteborg Gymnastics uit Opende, heeft het weer voor elkaar: ook dit jaar heeft hij zich geplaatst voor de finale Nederlands Kampioenschap Turnen Heren. Na twee kwalificatiewedstrijden junior niveau 7 in Tilburg (20e plaats) en Breda (16e plaats) wist hij zich weer te verbeteren op de halve finale in Nijverdal. Dit was de laatste horde voor het NK. Hij moest zich hier meten met 26 medeturners. Alleen de beste twaalf konden zich plaatsen voor de finale. In de afgelopen weken had hij zeer goed getraind, maar het is altijd afwachten hoe het op de wedstrijd gaat. Het eerste onderdeel was hoog rek. Met een nieuwe oefening wist hij er bijna een vol punt bij te winnen met een score van 10,25. Op vloer verloor hij 0.7 punt doordat de jury zijn afsprong serie afkeurde. Gelukkig maakte hij dat weer ruim goed op de oefening paard-voltige: 10.55 punten. Bij de ringenoefening ging er weer wat af (score 10.75), op de sprong had hij dezelfde score: 11.00 punten. Bij brug turnde hij ook een prima oefening en verdiende daar 11.50 punten mee. Met een totaal van 65.05 punten stond hij op de twaalfde plaats. Samen met medetrainer Frank Nederhoed van Tiga Leek en clubgenoot Hidde de Boer zien is Floris Witte zaterdag 24 mei te zien in Utrecht op de finale NK Turnen Heren!.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here