Handhaving en Degradatie voor VC Grijpskerk Sport je Fit

0
9

GRIJPSKERK – Een spannend weekend voor VC Grijpskerk Sport je Fit, afgelopen zaterdag kwamen twee van hun teams in actie tijdens de promotie en degradatie wedstrijden in de Topsporthal in Leek. Dames 2, dat afgelopen seizoen voor het eerst in de eerste klasse speelde, was als derde in de competitie geëindigd. Echter door het terugtrekken van de nummer twee was het opeens aan het team van trainer/coach Erwin Smeenk om promotiewedstrijden te spelen voor een mogelijke plek in de promotieklasse. Zij speelden tegen Donitas D5 en Flash Veendam D2.
Ook Dames 4 moest aan de bak, maar dan om te vechten voor handhaving in de derde klasse. Zij waren afgelopen seizoen tiende geworden in de competitie. Daarmee waren ze niet meteen gedegradeerd maar hadden nog een kans om zichzelf te bewijzen in de PD-wedstrijden. Zij speelden ook twee wedstrijden: tegen Lycurgus D8 en Veracles D10.
Voor beide teams was het geen goede dag in Leek. Zowel Dames 2 als Dames 4 verloren alle wedstrijden. Bij Dames 2 ging het niet van een leien dakje. De speelsters lieten mooi spel zien en stonden vaak voor in puntenaantal, maar ze wisten toch te weinig te imponeren om vervolgens te winnen. En hoewel D4 gebrand was op de overwinning en zelfs een aantal jeugdspeelsters mee had genomen ter versterking, lukte het de Dames toch niet om te handhaven. Voor volgend seizoen betekent dit dat Dames 2 in de eerste klasse blijft spelen en Dames 4 in de vierde klasse uit zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here