Kloostermuseum Aduard vernieuwt kruidentuin

0
7
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ADUARD – Al heel lang hielden monniken zich bezig met geneeskrachtige kruiden. Al in 843 schreef abt Walafried Strabo hier gezaghebbende teksten over. Hij leerde dat kruiden net als mensen overgehaald moeten worden om goede werken te doen. Het geheim was om ze goed te verzorgen, dan geven ze het beste wat ze hebben. Volgens deze principes heeft het kloostermuseum Aduard zijn kruidentuin opnieuw ingericht. In samenwerking met de Kruidhof in Buitenpost is er een hoeveelheid geneeskrachtige kloosterkruiden geplant. Een stuk voorwerk is gedaan door leerlingen van het AOC-terra uit Oldekerk tijdens NL DOET. De vernieuwing van de kruidentuin, waar terug gegrepen wordt op oude kloostergebruiken, sluit aan bij de expositie van 2014 met het thema Dochters van Aduard, de familieverbanden binnen de cisterciënzer orde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here