Nacompetitie voor de Boys, titel voor Zwaagwesteinde

0
13
Opende voetbal Opende Drogeham-2

REGIO – De zondagvoetballers van Zwaagwesteinde zijn kampioen geworden. Zondag werd op Terschelling met 2-1 gewonnen van de gelijknamige thuisclub. Harkemase Boys -dat nog een minieme kans op de titel had- speelt nacompetitie na de 5-3 zege op Drachtster Boys.
Harkemase Boys was in de rust van de wedstrijd virtueel kampioen van de Hoofdklasse. Flevo Boys stond achter, Genemuiden gelijk. Omdat Genemuiden echter alsnog won van ACV (3-0), ging de schaal naar de tapijtstad. Harkemase Boys en Drachtster Boys vermaakten het publiek. Harkema was de betere ploeg. De doelpunten van de ploeg van trainer Willem Brouwer kwamen op naam van Heine Uuldriks (3), Arton Musliu en Robin Huisman de Jong (penalty). Zaterdag openen de Harekieten de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen ACV. Buitenpost vond het wel ogenschijnlijk welletjes tegen SV Bedum zaterdag. De gasten streden nog voor een periodetitel en wonnen op basis van strijd met 3-2. Bos en Terpstra scoorden namens de ploeg van trainer Zwart,  die een toch wel teleurstellend seizoen afdraaiden. BCV had een prima seizoen maar staat aan het eind van de rit wel met lege handen. Om zicht op een periode te houden, had Olde Veste zaterdag verslagen moeten worden. Dat gebeurde niet. De club uit Steenwijk won met 1-0, door een benutte strafschop van Sjouke Pieter Oosterling. Bovendien kregen Procee en Jonker de rode kaart en raakte doelman Van der Laan geblesseerd. Omdat trainer Damstra geen wisselkeeper beschikbaar had, moesten de gasten het duel met een speler tussen de palen uitspelen. Kollum verloor de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-2 van Rijperkerk. Kollum bakte er weinig van. Hoogtepuntjes waren de twee goals van Van Marrum en uiteraard Pijnacker. Voor het overige wilde iedereen de wedstrijd het liefst zo snel mogelijk vergeten. ’t Fean’58 sloot het seizoen wel goed af door op eigen terrein met 4-0 te winnen van Waterpoort Boys. De doelpunten kwamen op naam van Arjan van Duinen, Auke van der Wal, Imani Mchimbwa en Jelte Bottema. Overigens vertrekt doelman Jelmer van der Meer. Hij gaat naar Hoofdklasser Drachtster Boys. Zwaagwesteinde sloot het seizoen af met een 2-1 zege op degradant LEO. Hoogtepunt van de dag was het optreden van Grutte Geart na afloop in de kantine. Het duel was matig. Namens de thuisclub maakte Durk van der Wal beide treffers. WTOC heeft zich ondanks de 2-1 nederlaag tegen Be Quick Dokkum op doelsaldo weten te handhaven in de derde klasse. Be Quick won verdiend, al maakte de thuisclub het de gasten erg lastig. Namens WTOC doelpuntte Jilles Bosma. Friese Boys won de lastige uitwedstrijd bij FC Grootegast met 2-1. Het enige doelpunt van de bezoekers werd gemaakt door Andre Stam bij een 2-0 achterstand. Opende won op eigen veld met 4-0 van Drogeham (FOTO). Daardoor wist Opende Drogeham net onder zich te houden en bleek het veilig. De zege was dikverdiend en kreeg gestalte door doelpunten van good-old Hendrik de Zwart (2), Koop en van der Wal. In dezelfde klasse won GSVV met 2-0 van De Lauwers. ASC’75 won thuis met 3-1 van Ropta Boys, een mooie generale voor de nacompetitie. De doelpunten namens de thuisclub werden gemaakt door  Tamme de Boer, Jelmer Sijens en Marco de Haan. De overwinning was zonder meer verdiend. In de nacompetitie om handhaving stuit ASC in eerste instantie op LVV Friesland. Op zondag verloor Bergum de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-0 van SC Erica. Torenbosch, Jager, Bruins en Loves zorgden voor de Drentse productie.  Harkema Opeinde had nog een kleine kans op de nacompetitie maar zag die door een 0-4 nederlaag tegen het al gedegradeerde Warga in rook opgaan. De thuisclub bakte er niets van en gaf vertrekkend trainer Sido Postma geen passend afscheid. Postma wordt opgevolgd door Allard van der Meer. Zwaagwesteinde tenslotte werd zondag kampioen van de vierde klasse en keert zo na een jaar terug naar de derde klasse. Op Terschelling werd met 2-1 gewonnen van de gelijknamige thuisclub. De zege was terecht, al duurde het erg lang voor het verschil gemaakt was . Het was heel lang 1-1 (doelpunt Martijn Jolink) op het koude Terschelling. Pas vier minuten voor tijd kon de champagne ontkurkt worden, toen opnieuw Jolink de 1-2 maakte. Met kunst en vliegwerk bleef deze stand op het scorebord en was de titel een feit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here