Negatief besluit betekent rechtszaak in Rotterdam DOP vreest uitspraak Agentschap Telecom

0
9

GRONINGEN/DOEZUM – De Doezumer Oudjaarsploeg (DOP) heeft weinig vertrouwen in een goede uitkomst van de hoorzitting, die afgelopen donderdag plaatsvond in Groningen. Zij moest daar komen vertellen waarom de club vindt dat de boete van € 6250,- onterecht is. Steun was er  van de meegereisde burgemeester Kor Dijkstra (CDA).
Tijdens de hoorzitting mochten de leden van de DOP hun verhaal doen, maar hier leek weinig oor voor te zijn. Peter Olthoff: “Wij hadden zelf een beetje het idee dat ze alle stukken bij elkaar wilden krijgen om zo op juridisch gebied een uitspraak te kunnen doen. Het leek dat ze niet hun handen eraan wilden branden.” Dat stelde de leden van de vereniging teleur. Zij hoopten op enige coulance van de organisatie, omdat het doorzetten van de boete het einde van de DOP betekent.
Tijdens de hoorzitting zette ook de gemeente haar standpunt nogmaals uiteen. Dijkstra zei juist blij te zijn met de activiteiten die de DOP jaarlijks uitvoert en hoopte dat de boete van tafel geveegd kon worden. Hij liet zich daarbij bijstaan door jurist Teun Postma van de gemeente. Samen benadrukten ze nog eens dat de DOP ervoor zorgt dat Doezum als jarenlang probleemloos de jaarwisseling doorkomt.
De hoorzitting was voor de DOP de laatste kans. “Er zijn geen mogelijkheden meer bij het Agentschap. Gaan wij niet akkoord met de uitspraak die zij doen, dan is de volgende stap de bestuursrechter in Rotterdam. Zoals het hele verhaal verliep denken wij dat het daar gewoon naartoe gaat,” zegt Olthoff. Hoe de organisatie dat gaat betalen, weet zij nog niet. “Op een gegeven moment heb je geen keuze, dan moeten we gewoon. We kijken of we een advocaat kunnen krijgen die het gratis wil doen. Wel houden we dan de griffiekosten.” Voor het zover is wil de organisatie eerst de uitspraak van het Agentschap afwachten. Wanneer deze komt, is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here