Nu ook braderie tijdens feestweek Aduard

0
11
aduard feestcomite in de sportkantine

“We halen ons steeds meer op de hals”

ADUARD – De voorbereidingen voor de welbekende feestweek in Aduard zijn alweer in volle gang. Elizabeth Zwaneveld en Roelie van der Heide van het bestuur lichten alvast een tipje van de sluier op en vertellen dat er dit jaar plannen zijn om een grote braderie te organiseren. Helemaal nieuw is het idee voor een braderie tijdens de feestweek overigens niet, zo vertelt Elizabeth. “Jaren geleden hadden we er altijd een markt bij. Toen dat niet meer mocht aan de Hoofdweg, is dat min of meer doodgebloed. Nu willen we dat weer oppakken. Op het Sportpark is immers ruimte genoeg.”
Roelie en Elizabeth zien het al helemaal voor zich. Een stuk of dertig kraampjes waar van alles te koop is. “We hebben ruimte voor wel honderd kraampjes, maar we zijn dik tevreden als we rond de dertig uitkomen. Iedereen is vrij om te komen en iets aan te bieden, alleen de catering doen we zelf. Het zou leuk zijn als er ook mensen met oude ambachten komen, dan hebben de mensen ook wat te zien”, zegt Elizabeth.
Het belangrijkste aan de feestweek vinden de dames dat er voor iedereen wat te doen is. Rijk en arm, jong en oud. “We proberen de prijs van een kaartje voor de feestavond op zaterdag altijd laag te houden. Stel er komt een gezin met meerdere kinderen, dan vinden we het belangrijk dat iedereen kan komen. Ook voor de kinderen moet het een feest blijven. We zetten altijd zwembadjes neer, meestal is het prachtig weer tijdens de feestweek. De kinderen hoeven geen centjes mee te nemen, voor chips en drinken wordt gezorgd. Van mensen die in de schuldsanering zitten kregen we vorig jaar hele positieve reacties. Op zo’n feestdag merken ze soms even niet dat er geen geld is thuis. Het is dus echt een feestweek met een sociaal gezicht, daarom zijn sponsoren ook zo enorm belangrijk.”
Het bestuur van de feestweek van 2 tot en met 8 augustus bestaat naast Roelie en Elizabeth uit Ties Nijboer, Richard Gelsma, Jolanda Dijk, Jessica Medema, Sandra Bolhuis, Rutger Loer en Yke Agema. Een club mensen die met veel enthousiasme maanden aan de feestweek werkt. “Sinds we met de nieuwe formule werken, hebben we ook aan vrijwilligers nooit een gebrek”, vertelt Roelie. Die ‘nieuwe formule’ houdt in dat de feesttent midden in het dorp staat, zodat er elke dag activiteiten kunnen worden georganiseerd. Een vaste waarde van de feestweek is de bingo, die altijd populair is bij jong en oud. Een nieuw idee is een middag hutten bouwen. “Ook proberen we een kunstzinnige middag te organiseren. Maar daarover zijn we nu nog aan het brainstormen.” De eerste zaterdagavond wordt altijd afgetrapt met een thema avond, dit jaar is gekozen voor het Western thema. Er is een barbecue, een rodeo stier en misschien zelfs een leuke line dance act. “De thema avond doet het altijd goed. We hebben al eens een Tiroler avond gehad en een Hollandse avond.” De echte topavond is natuurlijk de zaterdag er op. Met optredens van Mike & Colin en Tim Douwsma pakt de organisatie ook dit jaar weer uit. Al bekennen Elizabeth en Roelie dat ze de heren eerst niet kenden. “We hebben het even moeten opzoeken, maar het is echt heel leuk. Bij de jeugd is het erg bekend. We zijn ook altijd actief op zoek naar goede artiesten. We willen niet onderoden voor het jaar daarvoor. Dat resulteert dus in goede artiesten en meer en nieuwe activiteiten. We halen ons steeds meer op de hals.”
Alle feestvreugde is niet mogelijk zonder sponsoren. Daarom trekt de organisatie op zaterdag 24 mei op een boerenwagen door het dorp heen. “We hopen Rutger zo gek te krijgen dat hij zijn muziekinstallatie op de wagen zet, zodat de mensen ons van een afstand al horen.” Voor vijf euro kan men donateur worden. Die vijf euro kan ook weer besteed worden tijdens de feestweek zelf.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here