SC Heerenveen speelt voor tiende keer tegen VV Buitenpost

0
15
Buitenpost - sc heerenveen vv buitenpost

Dertigste wedstrijd tegen topclub op De Swadde

BUITENPOST – VV Buitenpost viert dit jaar dat 2014 het dertigste jaar op rij is dat er topclubs uitgenodigd worden bij de club. Op donderdag 3 juli komt SC Heerenveen naar sportpark De Swadde in Buitenpost. De club uit Heerenveen speelt, onder leiding van nieuwe trainer Dwight Lodeweges, een oefenwedstrijd tegen eersteklasser VV Buitenpost. Het organiseren van topwedstrijden in Buitenpost is uitgegroeid tot een traditie met jaarlijks duizenden bezoekers. Deze editie tegen SC Heerenveen is een bijzondere, VV Buitenpost viert het feit dat er dertig jaar topclubs op bezoek komen. Daarnaast is het de tiende keer dat Heerenveen te gast is. Afgelopen donderdag werd in het Abe Lenstra stadion het contract ondertekend door Herman van Dijk, teammanager SC Heerenveen, voorzitter Paul Olijve en PR-voorzitter Hielke Jan Ellens van VV Buitenpost. In de dertig jaar dat VV Buitenpost topwedstrijden organiseert hebben al vele topspelers hun voetsporen achtergelaten op sportpark De Swadde. Het begon in 1984 met AFC Ajax, daarna volgden clubs als Barcelona (3x), Valencia, Feyenoord, KV Mechelen, AZ, FC Groningen en PSV. Ajax speelde in totaal vier keer op het hoofdveld. ‘Met Ajax en eigenlijk alle clubs hebben we nog altijd goede contacten,’ aldus voorzitter Paul Olijve. ‘Al zal een vierde keer Barcelona wel lastig worden.’ Bijzonder aan de dertigjarige traditie is dat bijvoorbeeld Daley Blind foto’s van zijn vader Danny ziet hangen in de kleedboxen. ‘Of dat Ronald Koeman met Ajax, Barcelona en later als coach van AZ te gast is in Buitenpost’, vult PR-voorzitter Hielke Jan Ellens aan. De wedstrijd tegen SC Heerenveen op donderdag 3 juli begint om 19.00 uur. Binnenkort volgt meer informatie over de voorverkoop en het definitieve programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here