AED als belangrijk redmiddel bij VV Niekerk

0
7

Voetballer zakt in elkaar tijdens wedstrijd

NIEKERK – In de media wordt geregeld geschreven over het project HartVeilig Groningen en Drenthe. Het netwerk van vrijwilligers die met behulp van de AED worden ingeschakeld om mensenlevens te redden. Dat ook bij sportverenigingen het belang van reanimatie training, eventueel in combinatie met het gebruik van AED, van groot belang is bleek afgelopen zaterdag bij de wedstrijd VV Niekerk 3 – Fit Boys 5.
Aan het einde van de eerste helft zakte een speler van Fit Boys plotseling in elkaar, meteen gingen bij iedereen binnen en buiten het veld de alarmbellen af. Direct werd er actie ondernomen. Reanimatie werd gestart en de AED was binnen twee minuten op het veld aanwezig. Door de inzet van deze vrijwilligers en het gebruik van het apparaat kregen ze nog voor de ambulance arriveerde de hartslag weer op gang. Dat deze gebeurtenis bij een ieder in het geheugen gegrift staat moge duidelijk zijn.
Bij VV Niekerk is een aantal jaren geleden door de club van 100 de AED aangeschaft. Jaarlijks wordt er een herhalingstraining georganiseerd voor de vrijwilligers binnen de club die vaak aanwezig zijn. Bijvoorbeeld leiders, kantinepersoneel, trainers en scheidsrechters. Op deze manier is er iedere dag iemand aanwezig die meteen kan ingrijpen mocht het noodlot zich voordoen. Afgelopen zaterdag werd spelers en leiders, ook van de tegenstanders, duidelijk hoe belangrijk het is dat hier aandacht voor is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here