ASC haalt Friesland door gehaktmolen

0
17

LEEUWARDEN – ASC is de strijd om handhaving overtuigend begonnen. In leeuwarden werd met liefst 8-2 gewonnen van LVV Friesland. ASC begon overtuigend aan dit duel, maar echte kansen bleven in het eerste kwartier toch nog uit. LVV werd in de verdediging gedwongen en kon eigenlijk niet echt gevaarlijk worden. Het duurde 25 minuten voor het eerste doelpunt genoteerd kon worden toen de Leeuwarder doelman een schot van Wietse Kats onder zich door liet glippen, en het 0-1 werd. De wedstrijd was daarmee opengebroken en werd er op zoek gegaan naar meer doelpunten. In de 35e minuut kreeg ASC loon naar werken en was het Tjalling Postma de een prima aanval doeltreffend besloot en de 0-2 op het bord zette. In de slotfase bleef ASC aandringen en vlak voor de onderbreking wist ASC de ruststand op 0-3 te brengen toen Tamme de Boer scoorde op aangeven van Marco de Haan. Met deze ‘veilige’ marge van 3 doelpunten leek ASC iets te gemakzuchtig aan de tweede helft te beginnen en was het LVV Friesland, dat ogenschijnlijk de hoop nog niet had opgegeven, dat het spel maakte. Dit leverde, na een inschattingsfout van een ASC verdediger, in de 50e minuut de 1-3 op van Bobby Postma die als oudgediende het team van LVV op sleeptouw moest nemen. Tot ontsteltenis van de grote meegereisde supportersschare van ASC leek LVV na 55 minuten weer helemaal terug te komen in de wedstrijd toen LVV wederom doel wist te treffen, maar tot opluchting van alles en iedereen van ASC werd dit doelpunt geannuleerd wegens buitenspel. Na precies een uur spelen werd het 1-4 voor ASC toen Wietse Kats op aangeven van Tamme de Boer doel trof. Het was nu weer ASC dat de klok sloeg en LVV dat zich weer moest beperken tot tegenhouden waarin het tot 10 minuten voor het einde ook slaagde. In de 80e minuut was het ASC captain Tamme de Boer die met een hard schot in de kruising op zeer fraaie wijze de 1-5 binnenschoot. ASC leek als herboren en ging op zoek naar meer, dat kreeg het in de 83e minuut toen Sjoerd Mulder na een knappe actie de 1-6 maakte. Het leed was voor LVV nog niet geleden gezien de 1-7 in de 86e minuut van Tjalling Postma, die alert reageerde na een schot van Marco de Haan, dat door de doelman met moeite werd gekeerd waardoor de bal het veld weer in stuiterde. De 1-8 was bijna identiek aan de voorgaande treffer echter nu was het Marco de Haan die profiteerde na een schot van Johan Nicolai met nog een minuut officiële speeltijd te gaan. Het slotakkoord was nog wel voor de thuisploeg, in de blessure tijd was het wederom routinier Bobby Postma, die ASC goalie Henk Witte op zo’n meter of 11 voor zijn doel zag staan en met een fraaie lob vanaf een meter of 35 de 2-8 eindstand op het bord bracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here