Boys verliezen wedstrijd én trainer Willem Brouwer

0
9
Voetbal - harkemase boys

Topklasse lijkt ver weg voor Harkemase Boys

HARKEMA – Een tumultueuze zaterdagmiddag in Harkema. Niet zozeer de 1-0 nederlaag die Harkemase Boys leed tegen ACV deed na afloop veel stof opwaaien, wel de mededeling van trainer Willem Brouwer. Die riep meteen na de wedstrijd selectie en staf bijeen en deelde mede volgend seizoen geen trainer van de club meer te zijn. Reden: een verschil in visie. ‘En daar wil ik verder bij laten’, zei de aangeslagen trainer na afloop.
Brouwer wilde een grote kerel zijn en op een goede manier afscheid nemen. ‘De club heeft me veel gebracht en ik wil hier gewoon weer kunnen komen. Daarom ga ik niet op details in. Het is een verschil van inzicht in het technische beleid van de club. Hoe en wat verder houd ik voor mezelf.’ Of assistent-trainer Sjoerd Jan Eppinga wel blijft, is nog niet bekend. De gedreven assistent kwam nadrukkelijk op voorspraak van Brouwer naar Harkema. En namen van opvolgers circuleren nog niet op de Bosk. Daar was het zaterdag nog te vroeg voor.
Willem Brouwer zal niet met heel veel trots op zijn laatste thuiswedstrijd terugkijken. Hij slaagde er namelijk niet in om zijn ploeg echt scherp aan de start te krijgen. Sterker nog: het was in de eerste helft eigenlijk raar hoe 22 goede voetballers zo’n matige partij op de grasmat konden leggen. De spelers weten het matige niveau vooral aan het warme weer. Harkemase Boys kreeg wel de eerste kansen. Joram Smits was in de beginfase steeds dreigend, maar zijn inspanningen leverden geen doelpunt op. Ook Heine Uuldriks- voetballend opnieuw erg pover- kreeg twee kansen. De eerste keer kon hij net niet schieten, de tweede keer profiteerde hij bijna van mistasten van ACV doelman John Vos. De spits was net als de andere spelers net niet scherp genoeg. Ook ACV speelde niet haar beste wedstrijd. Robby Holder was wel een paar keer dreigend en uit één van zijn voorzetten kopte Dzemdic net over. Ook een schot van de onopvallende Erwin Buurmeijer ging ruim naast. Kortom: voor de rust vielen de toeschouwers op De Bosk bijkans in slaap, zo weinig gebeurde er voor beide doelen. De angst om te verliezen leek groter dan de wil om te winnen.
Na de rust werd de wedstrijd meteen opengebroken. Dzemdic kreeg veel te veel ruimte, mocht naar binnen snijden en mocht ook nog eens ongehinderd een steekpass afleveren die door de snelle Holder koeltjes langs de kansloze doelman Jacob de Vries werd geschoven: 0-1. Wie daarna dacht dat de thuisclub wel even gas zou geven en vol overgave op jacht zou gaan naar de gelijkmaker, kwam bedrogen uit. Trainer Brouwer- toen al opmerkelijk rustig, achteraf weten we waarom- bracht met Constantia en Bacuna wel twee nieuwe aanvallers. Veel effect sorteerde dat niet. Bovendien bracht hij aanvallers voor aanvallers en nam hij dus geen extra risico’s. Er kwam wel een offensiefje van de thuisclub, echte kansen leverde dat niet op. ACV kreeg die mogelijkheden wel. Zo strandde een schotje van Robin Mulder op de paal en verzuimden de Assenaren een aantal overtalsituaties goed uit te spelen. Kortom: het was en bleef een zeer matige wedstrijd op de Bosk. De 0-1 nederlaag was dan ook terecht, al lieten ook de gasten niet zien echt voor de Topklasse te gaan.
En dus is de Topklasse heel ver weg voor de Harekieten, die vanavond nog wel aan moeten treden tegen Staphorst. Gezien de wedstrijd van zaterdag en het tumult na het opstappen van Brouwer lijkt het er niet op dat Harkemase Boys zich nog één keer echt op kan richten. Al zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
Nog even over Willem brouwer. Het verschil in visie met betrekking tot het technische beleid kan eigenlijk alleen liggen in de gehaalde spelers, of de niet gehaalde spelers. Vreemd, want gezien het feit dat ook de Boys moeten bezuinigen, is de technische commissie er in geslaagd om een aantal uitstekende spelers naar Friesland te halen, met beperktere middelen als in het verleden. Brouwer wilde verder nergens op in gaan. ‘Ik weet niet wat ik ga doen. Ik heb het heel druk met mijn werk en misschien ga ik wat meer tijd aan mijn gezin besteden. Of misschien komt er nog wel een andere club. We gaan het wel zien. Eerst Staphorst nog, dan een paar keer trainen en dan sluit ik dit hoofdstuk af met een barbecue bij mij in de tuin met de selectie.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here