Buurtbemiddeling door vrijwilligers in De Marne

0
6

DE MARNE – In de gemeenten De Marne, Eemsmond, Bedum en Winsum start op donderdag 15 mei  het project Buurtbemiddeling. Daarbij helpen vrijwilligers inwoners met conflicten in de buurt. Veel mensen hebben er wel eens mee te maken: irritaties in de woonomgeving, harde geluiden van de buren, rondslingerend vuil. Door niet of niet meer met elkaar te praten kan dat uit de hand lopen. Buurtbemiddeling is er om dit te voorkomen en helpt mensen om burenruzies op te lossen. Goed opgeleide vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, luisteren naar het verhaal van beide partijen.  De buurtbemiddelaars begeleiden ruziënde partijen naar een gezamenlijke oplossing voor hun conflict. Buurtbemiddelaars zijn er voor specifieke situaties, zoals geluidsoverlast, parkeer- en stankoverlast, huisdierenoverlast, intimidatie  en andere onderlinge conflicten. Er wordt nog gezocht naar buurtbemiddelaars. Voor informatie stuur een e-mail naar buurtbemiddeling@s-w-d.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here