Charme en spektakel shows op het tuigpaardenconcours

0
14
2 span Jan Rozeveld met Timberly en Valentino

GROOTEGAST – Tijdens Hemelvaartsdag worden op het tuigpaardenconcours in de Notoaristuun te Grootegast tussen de tuigpaarden- en hackneyrubrieken een aantal totaal verschillende shows gepresenteerd. Een charmante show wordt neergezet door de Black Pearls uit de kop van Noord-Holland, waarbij de imposante zwarte Friese paarden onder het zadel gereden worden door dames in kleurrijke kleding. Ze treden zelfs internationaal op en hebben in Munster voor volle tribunes hun presentatie gedaan. Het spektakel komt van de marathonrijders. Dit jaar komen er vier tandem aanspanningen met Welsch-pony’s. Dit is de moeilijkste discipline van het aangespannen rijden. In hun eerste show wordt de  behendigheid gedemonstreerd. Tijdens de tweede show gaat het ook om de snelheid en behendigheid van de aanspanningen, waarbij ze met hoge snelheid het parcours zullen afleggen. De rubrieken van de tuigpaarden en hackneys zijn dit jaar goed gevuld. In de kleine limiet van de hackneys staan er negen stuks genoteerd, bij de hoge limiet gaan er op zijn minst acht stuks van start en bij de ereklasse zullen zeven hackney aanspanningen worden opgesteld. De grootste is de damesrubriek, hier zullen zelfs dertien aanspanningen om de prijzen gaan strijden. Het concours zal traditioneel om 12.00 uur starten met tuigpaarden voor de boerenwagen. In deze rubriek zal onder meer Berend Tjoeker uit Opende zijn paard Dock voor de wagen zetten en Freek Helmus het paard Damon van J. Gorter uit Oldekerk  aanspannen. De kleine limiet is volledig volgeboekt. In de grote limiet zal de hengst Atleet van Wim Cazemier te bewonderen zijn. Hij moet het ook dit jaar weer opnemen tegen de elegante Bastiaan van Erik van der Veen uit Opende. Bij de ereklasse hebben zich dertien aanspanningen aangemeld. Hier wordt Wervelwind van Lammert Tel uit Peebos gereden door Lucy Stevens. Freek Helmus kan met zijn paard Tobias het ook nog wel eens moeilijk maken.
Het concours wordt afgesloten met de rubriek tweespan voor de spider met als favorieten  Gerard van der Meulen, Berend Tjoelker en Freek Helmus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here