Feestelijke afsluiting Schriefwedstried Westerkwartier

0
6

WESTERKWARTEIR – Met een ontspannen en vrolijke ‘Westerketierder Oavond’ werd op vrijdagavond 16 mei de achtste Schriefwedstried van het Westerkwartier afgesloten. Op de goed bezochte avond werden in Cultureel Centrum Zuidhorn de mooiste ingezonden gedichten en verhalen bekend gemaakt. In de prijzen vielen het gedicht ‘Sirenes’, geschreven door  Alie de Vries en maar liefst twee gedichten van Bert Weggemans. Zowel het gedicht ‘Wecken ien september’ als ‘Verder naor naargens’ van Bert Weggemans zat bij de top drie van de gedichten. Beste verhalen waren ‘Het bolle blik’ van Hinke Dijkhuizen, ‘Het olle kastje’ van Albertha Veenstra en ‘Wènstig’ van Riekje Pietersma. Adri van der Veen presenteerde de avond op zijn eigen onnavolgbare wijze. Het afwisselende programma bestond uit liedjes en gedichten in het Westerkwartiers en een hilarische bingo. Willem Tjebbe Oostenbrink las een aantal gedichten uit zijn pas verschenen bundel ‘Opdreugde troanen’. Riekje Pietersma en Bert Weggemans droegen hun winnende gedicht bij de Pervinzioale Schriefwedstried in 2013 voor. Troubadour Piet Buist luisterde de avond op met liedjes in het Westerkwartiers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here