Groninger studenten-symfonieorkest Mira treedt op voor Khothatsong

0
9
Buitenpost - studentensymfonie mira

BUITENPOST – De Fonteinkerk in Buitenpost organiseert op zaterdagavond 24 mei een benefietconcert waarvan de opbrengst bestemd is voor het Zuid-Afrikaanse aidscomité Khothatsong.
Het Groninger studenten-symfonieorkest Mira zal deze avond optreden. Het concert begint om 20.15 uur. Het symfonieorkest Mira bestaat uit enthousiaste studenten met een passie voor muziek. Naast hun studie aan de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en het Prins Claus Conservatorium repeteren zij iedere week op donderdagavond. Mira geeft twee keer per jaar een concert in De Oosterpoort in Groningen.
Daarnaast zijn er enkele concerten elders in het noorden, zoals dit aankomende benefietconcert in Buitenpost. Het programma van Mira bestaat doorgaans uit een ouverture, een solowerk dat uitgevoerd wordt met een talentvolle jonge solist, en een symfonie. Op zaterdag 24 mei presenteert Mira, onder leiding van dirigent Frans-Aert Burghgraef en met medewerking van solist Danna Paternotte (op viool), werken van Franz Schubert, Claude Debussy, Ernest Chausson en Robert Schumann. De opbrengst van deze avond is bestemd voor het Zuid-Afrikaanse aidscomité Khothatsong.
De hulpverleners van Khothatsong verlenen in townships thuiszorg aan zo’n honderd aidspatiënten en hun families, vangen zij een aantal weeskinderen op en zetten zij in op voorlichting en preventie. Leden van de Fonteinkerk in Buitenpost zijn de uitdaging aangegaan om in twee jaar tijd een bedrag van €20.000,- in te zamelen voor Khothatsong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here