Irene staat in de finale van Queen of the Benelux

0
21
Kollumerzwaag - irene hofstede

‘Het is een droom die uitkomt’

KOLLUMERZWAAG – Wanneer we aanbellen bij Irene Hofstede, kersverse Queen of the Benelux-finalist, heeft ze haar kroontje al op. ‘Voor de foto,’ lacht ze. ‘Ik loop er niet hele dagen mee rond hoor!’ Irene zou het misschien wel willen, want ze is apetrots op het kroontje én de sjerp die ze won tijdens de finale van Queen of the North, op zondag 11 mei.
‘Het voelt een beetje als een droom die uitkomt,’ zegt Irene. ‘Ik werd door Sanne Roffel gescout, en gevraagd of ik mee wilde doen met deze missverkiezing. Ik had nog nooit met zoiets meegedaan, daar sta je helemaal niet bij stil dat je daar misschien wel geschikt voor bent. Dus ik vond het al een hele overwinning dat ik überhaupt mee mocht doen.’ Voor de missverkiezing hadden honderdveertig jonge vrouwen zich aangemeld, en van hen werden er vijfentwintig uitgekozen om mee te doen aan de finaledag. Meedoen aan een missverkiezing is hard werken, vertelt Irene. ‘Voorafgaand aan de finale heb je al een heel traject achter je. Je wordt helemaal klaargestoomd voor die finale, met catwalktraining, een dans instuderen, noem maar op.’ Op de dag van de finale zelf is het ook niet een kwestie van make-up op en de catwalk op. ‘De dag begon om 12.00 uur, terwijl de finale om 19.00 uur begon. Je gaat in de make-up, je haar wordt gedaan, je studeert nog een dans in en dan pas is de finale.’
Vanaf het moment dat Irene de catwalk opging heeft ze volgens eigen zeggen, en volgens haar moeder, alleen maar gestraald. ‘Ik vond het zo ontzettend leuk om te doen! Er waren een heleboel mensen voor mij naar het Fries Congres Centrum gekomen, en dat voelde ontzettend goed. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt, maar voor mijn gevoel had ik al gewonnen, ongeacht de uitslag. En als je met zo’n instelling mee gaat doen, dan kun je er alleen maar van genieten. Blijkbaar heb ik dat ook uit weten te stralen naar de jury. Er zijn ook meiden die zo graag willen winnen, dat ze er bijna krampachtig van gaan lachen. Dat ziet zo’n jury natuurlijk ook.’Tijdens de missverkiezing waren er drie rondes; de voorstelronde, de bikinironde en als laatste de galaronde.
Tijdens de laatste ronde werden de deelnemers ook een vraag gesteld. ‘Er werd gevraagd wat je mee zou nemen naar een onbewoond eiland. Ik heb geantwoord dat ik een survivalboek mee zou nemen, om te kunnen overleven. Een ander meisje antwoordde dat ze haar nieuwste oogschaduwpallet mee zou nemen,’ lacht Irene. ‘Dat meisje heeft dan ook niet gewonnen.’Nu staat Irene wederom voor een grote uitdaging. In september staat ze in de finale van Queen of the Benelux, samen met vijf andere meiden uit de regio. Irene hoopt dat het avontuur niet hier stopt. ‘Het is ongelooflijk dat je zoiets mee mag maken. Het is een droom die uitkomt, waarvan het einde gelukkig nog niet in zicht is. Ik geniet hier enorm van, en probeer ten alle tijden mezelf te blijven. Ik denk dat dat mijn kracht is, en dat ik daarom gewonnen heb.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here