Johan Bosklopper

0
14
bosklopper

Voorzitter MJT Doezum
“Al sinds 1977 organiseren we het Meerdaags Jeugdtoernooi in Doezum en het is daarmee één van de oudste jeugdtoernooien van Nederland. Jan Babois van volleybalvereniging Dovo/Hujades is de oprichter en we zijn erg trots dat we nu alweer de 37e editie mogen organiseren en dat het toernooi nog steeds bestaat! Van 28 tot en met 31 mei komen er weer zo’n vijfhonderd deelnemers naar Doezum om mee te doen met het toernooi. Ze komen overal vandaan, heel Nederland, België en zelfs Denemarken. We hebben een heel tentenkamp bij Zwembad de Woldzoom. Die samenwerking bestaat al sinds jaar en dag, er wordt dan gekampeerd op de zonneweide. De opzet van het toernooi is om de jeugd te vergelijken en om het jeugdvolleybal op een hoger niveau te brengen en teamsport te stimuleren. Zo’n toernooi voor de jeugd is uniek in Nederland. En dat zien we ook terug in de aanmeldingen, we barsten bijna uit onze voegen. Nu hebben we twee speellocaties, maar in het verleden hebben we er wel eens een derde bij gehad. Dan wordt het toch wel erg groot allemaal, dat gaat wel wat ten koste van de sfeer. Het aantal deelnemers dat we nu hebben is mooi. Groter is niet altijd beter. Het is goed dat mensen hun best willen doen om mee te mogen doen. De sfeer is tijdens het toernooi heel ongedwongen. Het hele jaar moeten de deelnemers al presteren, nu is plezier ook belangrijk. Veel spelers kennen elkaar al. Het leuke is dat teams bijvoorbeeld ook kunnen spelen tegen de Nederlandse Kampioen. Het is een mooie graadmeter om te kijken waar je staat. Zo’n groot toernooi kan natuurlijk niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers. We hebben in totaal 130 tot 140 man nodig en momenteel hebben we ongeveer nog 35 mensen nodig. Dat kan gaan om allerlei activiteiten, zoals taxiën naar de sporthal in Marum, helpen met eten opscheppen of de pasjes controleren van mensen die het terrein op willen. Ook hebben we het met het 9-koppige bestuur aardig druk gehad. In oktober zijn we al begonnen met de eerste voorbereidingen en nu het zo tegen het einde begint te lopen, wordt het steeds drukker. Het kost veel energie, maar als je ziet hoeveel mensen plezier aan zo’n toernooi beleven, ben je dat zo weer vergeten. Wij zijn klaar voor weer een fantastisch toernooi. Het enige wat we zelf niet in de hand hebben, is het weer.” Wil je meehelpen als vrijwilliger bij het toernooi? Mail dan naar info@mjt-doezum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here