Leerlingen plakken poëzie in centrum Grootegast

0
9
Grootegast Dichters-11

GROOTEGAST – De prijswinnaars van de dichtwedstrijd ‘Dichterbij Grootegast’ versierden afgelopen donderdag het centrum van Grootegast met posters van hun poëzie. Op ieder van de elf basisscholen in de gemeente Grootegast zijn uit de dichtwedstrijd drie winnaars gekozen. Deze 33 beste gedichten zijn door de schrijvers achter de ramen van de Nije Gast aan het Marktplein geplakt. De prijswinnaars kregen naast een poster, ook een t-shirt met hun gedicht daarop afgedrukt. Wethouder Mark de Haan ontving de kinderen in de raadszaal, waarna ze gezamenlijk de oversteek richting de Nije Gast maakten om hun gedichten op te hangen. Ook werden een aantal gedichten door leerlingen voorgedragen. Vanaf medio maart tot begin april is er op alle basisscholen in de gemeente het kader van Cultuureducatie gemeente Grootegast volop gedicht. Ook maakten leerlingen kennis met het schrijversduo Hans en Monique Hagen. Zij bezochten de scholen en lazen voor uit eigen werk. Op vrijdag 23 mei is de finale van de dichtwedstrijd in het BaronTheater in Opende. De winnaar wordt gekroond tot Kinderdichter van Grootegast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here