Levensredder krijgt onderscheiding

0
5
zuidhorn heldenpenning john homan

ZUIDHORN – Geen moment twijfelde John Homan toen hij vorig jaar oktober een drenkelinge uit het water redde. John kwam net mijn zijn ouders en zusje nietsvermoedend van een verjaardag toen ze staande werden gehouden door twee vrouwen. Er lag iemand in het water, maar de vrouwen durfden er niet in te gaan, bang dat ze zelf de steile oever niet meer op zouden komen. De 20-jarige John bedacht zich niet, sprong in het water en redde de vrouw. Zijn familie trok haar op de kant en verrichte eerste hulp. Voor de 93-jarige vrouw waren het enkele spannende minuten. Ze was in het water gegleden en kon zichzelf nog maar met moeite drijvende houden, ze was zelfs al een aantal keer kopje onder gegaan. Zonder de reddingsactie had ze het waarschijnlijk niet overleefd. Om John te bedanken voor zijn heldhaftige optreden werd hij afgelopen woensdag met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt. Tot zijn grote verrassing werd hij daar opgewacht door burgemeester Bert Swart, van wie hij de onderscheiding kreeg uitgereikt van het Carnegie Heldenfonds. Naast de bronzen legpenning ontving hij ook het bijbehorende getuigschrift. Dat John geen moment getwijfeld heeft, is ook wel te zien aan hoe snel hij het water is ingegaan, met telefoon nog in zijn zak. Die heeft het niet overleefd. Van de familie van de vrouw heeft hij een bos bloemen gekregen en een vergoeding, zodat hij een nieuwe telefoon kon kopen. Aangenaam verrast is John met de onderscheiding. Voor hem was zijn actie niet meer dan vanzelfsprekend. “Ik heb het gewoon gedaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here