Ouders laten het er niet bij zitten

0
7

PIETERBUREN – Montessori Basisschool De Getijden in Pieterburen moet de deuren sluiten als het aan Schoolbestuur Lauwers en Eems ligt. Dat liet het schoolbestuur woensdag weten aan de betrokken ouders. Het schoolbestuur wil per 1 augustus 2015 geen onderwijs meer aanbieden op De Getijden.
De kinderen die op dat moment nog in Pieterburen op school zitten zouden het vervolg van hun opleiding moeten gaan volgen op de OBS de Octopus in Eenrum. De ouders, vereniging in de Steungroep De Getijden, laten het hier echter niet bij zitten. ‘Dinsdag hebben we een vergadering waarin we gaan besluiten hoe we verder gaan,’ laat Raúl Henriquez weten. ‘Het was voor ons een schok dat we te horen kregen dat Lauwers en Eems de school wil sluiten, maar tegelijkertijd viel het ook te verwachten. Als ouders onderzoeken we nu de mogelijkheden om de school open te houden, zonder Lauwers en Eems. Er valt te denken aan het overnemen van de bestuurlijke rol van Lauwers en Eems middels een partnerschap met of de gemeente De Marne of via de dorpsgemeenschap in Pieterburen en Westernieland.
Voor ons als ouders is de zaak hiermee niet afgedaan. Wij staan nog steeds achter de goede zaak, en we doen ons uiterste best om de school open te houden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here