Pieter Weening

0
6
Orica GreenEDGE Men's Team Portraits

HARKEMA – De uit Harkema afkomstige Pieter Weening won zondag de negende etappe van de Ronde van Italië. In de 172 kilometer lange etappe was het niet makkelijk voor Weening om van het peloton te ontsnappen. Pas na vijftig kilometer wisten veertien renners, waaronder Pieter Weening, te ontsnappen van het peloton. Al snel wisten zij een voorsprong van vier minuten te creëren. Later in de wedstrijd was het niet makkelijk om de koppositie te veroveren, toch wist Weening deze rol op zich te nemen, gevolgd door Davide Malacarne. Daarna waren zij al snel de twee die zouden vechten om als eerste over de finish te verschijnen. Uiteindelijk finishte Weening als eerste in een tijd van 4:25:51, op de voet gevolgd door Malacarne. De derde die, 42 seconden later, over de finish kwam was de Italiaan Domenico Pozzovivo. Pieter Weening won ook al eens een etappe in de Tour de France (2005), en nog eens in de Giro D’Italia (2011).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here