Spuitgasten uit Kollum voor de vijfde keer in Roemenië

0
7
Kollum - brandweer

KOLLUM – Andries Oppersma, Albert Hoof, Jelle van der Valle en Peter Zijlstra van Brandweer Kollum zijn begin mei samen met wethouder Jelle Boerema naar Roemenië vertrokken. Diverse korpsen uit Fryslân en daarbuiten stelden afgeschreven materiaal ter beschikking voor het brandweerkorps in Praid. Het was inmiddels de vijfde keer dat Brandweer Kollum naar Roemenië ging. Brandweerpakken werden afgeleverd in het plaatsje Oca de Sus, wat valt onder de gemeente Praid. Er is een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Praid, waar de burgemeester een plaquette van de gemeente Kollumerland kreeg. In de kazerne van Praid is door de brandweerlieden flink bijgepraat. Uit De Westereen kwam halverwege de reis het hulptransport aan, met een brandweerpomp en nog veel meer brandweermateriaal. Rasca, waar vorig jaar de brandweerauto naartoe is gebracht, had dringend een pomp nodig voor het transporteren van water. Verder werd er in nog vijf gemeenten brandweerkleding gebracht, waar ook geconstateerd werd dat er hoge nood was. De brandweerlieden uit Kollum hebben toegezegd meer korpsen te zullen helpen met broodnodige spullen. Meer informatie over de reis is te vinden op Facebook, Twitter en de website van brandweer Kollum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here