Vrijwilligersorganisaties lunchen met raadsleden en wethouder

0
7
Buitenpost - lunch koartling

BUITENPOST – Leden van de gemeenteraad van Achtkarspelen en kersverse wethouder Gerda Postma lunchten vrijdagmiddag met leden van vrijwilligersorganisaties in ’t Koartling in Buitenpost. De lunch werd georganiseerd door KEaRN Welzijn, die met de lunch de vrijwilliger dichter bij de politiek wilde brengen en andersom. Tijdens de lunch kreeg men de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s die bij de vrijwilligersorganisaties spelen, zoals de participatiewet. De vrijwilligers en politici werden flink door elkaar gehusseld, waardoor iemand van de Harkemase Boys bij iemand van de Friese Wouden aan tafel kwam. Op die manier kwamen verschillende organisaties er achter dat de uitdagingen waar zij voor staan soortgelijk waren aan die van een andere organisatie. Ook hoorde men wat de politiek voor de vrijwilligers kan betekenen. Op de lunch kwamen in totaal vijftig mensen af. Komende vrijdag organiseert KEaRN eveneens een lunch, ditmaal voor vrijwilligersorganisaties en politici uit de gemeente Tytsjerksteradiel. De lunch zal dan opgediend worden in Werf8.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here